Chinaski s Katarinou Knechtovou k Vánocům splní s novým singlem Milióóóny přání

30. listopad 2018

Adventní čas bude v rádiích připomínat nová vánoční česko-slovenská píseň s názvem Milióóóny přání. Stojí za ní kapela Chinaski a slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Sváteční dny si většina z nás chce užít v klidu s rodinou a nabrat novou energii. „Já doteď veškeré sezónní písničky bojkotovala, toto je můj úplně první vánoční singl a jsem ráda, že to tak hezky vyšlo,“ komentuje novou písničku zpěvačka Katarína Knechtová. „Takový singl byl vždycky velký sen našeho tragicky zesnulého bubeníka Pavla Grohmana, který toužil dát dohromady nějakou vánoční pecku! Tak mu po deseti letech toto přání konečně splníme,“ komentuje a vzpomíná frontman kapely Chinaski, Michal Malátný, který se začátkem roku chystá opět vycestovat s kapelou do Austrálie a na Nový Zéland, kde budou koncertovat a skládat písně do nově připravovaného alba. Katarína je v práci na nových písních o něco dál a na začátku ledna se vrhne do nahrávacího studia.

Jaké další hity nasazujeme?

George Ezra - Hold My Girl 

V pořadí 4. single z letošního Lp Staying At Tamara’s vyšel 28.září. Písnička dostala v říjnu oficiální video. Původně vyšla už v březnu jako promo single, oficálním singlem se stala až na podzim. 22. října, kdy Ezra beznadějně vyprodal Forum Karlín a hned oznámil další termín v Praze – 21.5. 2019 ve větší Tipsport Aréně.

The Faim - Summer Is A Curse

Australská poprocková kapela The Faim vydala letos nový singl Summer Is A Curse, pocházející ze stejnojmenného debutového EP Summer Is A Curse. Produkce singlu se ujal známý John Feldman, který má na starosti kapely jako jsou Blink-182, All Time Low nebo Good Charlotte. Na debutovém albu začali kluci z kapely The Faim pracovat už letos v květnu.

Nico Santos - Oh Hello

Německo-španělský zpěvák a skladatel Nico Santos vydává po ohromném úspěchu singlu Rooftop, který se na jaře stal nejhranější skladbou českých rádií, další počin Oh Hello. Singl pochází z chystaného debutového alba Streets of Gold, které vyjde 12. října. Deska má brilantní produkci, která dodala mixu R’n’B, rocku a soulu vlastnosti diamantu.

Sia - I´m Still Here

Australská zpěvačka Sia Furler vydala tento single k promu na novu řadu bot značky Repetto, ale to říkat nemusíme. Nová kolekce má být až na jaře 2019, ale písnička se docela chytla v evropském éteru už na podzim.

Felix Jaehn - Jennie (feat. R City, Bori)

24-ti letý hamburský DJ a producent Felix Jaehn vydává singl Jennie, který pochází z alba I Remixed. Na Jennie Felix spolupracoval se zpěvákem Bori a americkým duem R City, které se zaměřuje na hip hop a R&B a skladatelsky se podílelo například na skladbách We Can’t Stop od Miley Cyrus, Only od Nicki Minaj nebo Pour It Up od Rihanny.

Po Felixově úspěšné předělávce skladby Cheerleader od OMI, jeho další singly Ain’t Nobody (Loves Me Better) a Hot2Touch rychle opanovaly německá rádia, dosáhly zlatého statusu a desítek milionů streamů.

Tom Walker - Angels

Rodák ze skotského Glasgow, který vyrůstal v Manchesteru, zpěvák Tom Walker oznámil datum vydání debutového alba – vyjde 1.března 2019 a dostalo název What a Time to Be Alive.

Po úspěšných singlech Leave a Light On a My Way přichází další ukázka z alba – power soul rocková balada Angels.

LinaKaro - Honey

Zpěvačka LINAKARO (slovní hříčka z křestního ména Karolína) vydává už třetí singl. Písničku Honey natočila s týmem, který se podílel na nahrávkách světových hvězd!

Který hudebník by nesnil o tom, že jednou bude dělat s lidmi ze světové špičky? Karolíně Přibylové se to podařilo! Novinku Honey pro ni složili a produkovali Bright Sparks působící pod agenturou Hit My Heart Songs, která spolupracuje s Robinem Schulzem, Tiëstem nebo Samem Feldtem a pyšní se kontakty na lidi z týmu okolo Lany Del Ray nebo Hurts. Samotní Bright Sparks se přímo podíleli na loňském hitu On My Way slavného DJe Tiësta nebo na singlu We Don’t Walk We Fly producenta Sama Feldta.

Talentovaná zpěvačka se v roce 2015 účastnila televizní soutěže Česko-Slovenská SuperStar. Do finále se sice neprobojovala, přesto jí účinkování v pořadu změnilo umělecký život. „Bright Sparks mě kontaktovali na základě starých videí ze SuperStar, které našli na internetu“ vysvětluje Karolína aka LinaKaro, jak se k šanci točit s nimi dostala. „Hledali zpěvačku podobného typu. Poslali mi asi dvacet demosmímků, ze kterých jsem si vybrala právě Honey.“

autoři: Petr Jungmann , jp
Spustit audio