Chinaski slaví narozeniny velkolepým koncertem!

6. únor 2014

Skupina Chinaski hraje pro své fanoušky už 20 let. Toto jubileum se kapela rozhodla oslavit speciálním koncertem, který vypukne od 20:00 v O2 areně. Kromě písní, které před lety odstartovaly jejich kariéru, zahrají i nejnovější skladby z podzimní Best of kompilace, jako například Hlavolam nebo Stížnost.

Kromě kapely No Name coby hosta si Chinaski pro fanoušky připravili ještě jedno zpestření.

"Speciálním určitě bude pódium, které vymyslel a navrhl stage designér a uprostřed stage bude výřez, kam se dostane prvních 250 příchozích s platnou vstupenkou na plochu ke stání a budou mít na sobě merchendisová trička skupiny. Ti si budou moci vychutnat představení z úplné blízkosti, protože budou ve středu pódia," popisuje mluvčí kapely Johana Turnerová.

Na Severský filmový čtvrtek v kině Evald tento týden naváže přehlídka Nordfest, která potrvá až do středy. Od 21:00 můžete v předpremiéře vidět celovečerní dokument Liv a Ingmar. Ten mapuje život švédského režiséra Ingmara Bergmana a jeho dvorní herečky Liv Ullmann. Čím dál větší zájem o severskou kinematografii u tuzemského publika vysvětlila za Evald Alice Aronová.

Logo

"To, co je podobné Čechům i seveřanům, je černý humor. Takže i v nabídce festivalu jsou nejenom vážné filmy, ale i komedie. Dokonce známý islandský režisér Fridrik Thór Fridriksson, když byl v Praze, tvrdil, že jeho pohled pramení z filmů Miloše Formana, které jsou mu velmi blízké a které on kdysi nakoukával," uvedla.

Od rybaření až po přípravu pokrmů. O tom všem bude veletrh FOR FISHING, který v areálu letňanského výstaviště PVA EXPO potrvá do neděle. Kromě výstavních stánků jsou pro návštěvníky připravené odborné přednášky a prezentace nových trendů.

"Osobnost veletrhu je Jakub Vágner, který po celou dobu veletrhu bude na expozici. V rámci doprovodného programu máme ještě pro návštěvníky připravené rybářské kino, kde opět čtyři dny poběží rybářské filmy. I na to se návštěvníci tedy můžou těšit," říká manažer projektu Michal Sedláček.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.