Dopravní podnik opravuje tramvajovou trať mezi Podolím a Modřany. Výluka potrvá do poloviny května

3. duben 2023 13:23

Poprvé ve všední den musí cestující z pražských Modřan jet do centra města a zpět autobusy místo tramvajemi. Několikatýdenní výluka mezi stanicemi Podolská vodárna a Sídliště Modřany začala v sobotu 1. dubna. Dopravní podnik trať modernizuje. I dnes v pražském Podolí radí cestujícím informátoři.

„Kdo jdete na tramvaj, můžete nastupovat rovnou na zastávce,“ informátor Matěj pomáhá cestujícím v Podolí dostat se tam, kam zrovna potřebují.

Čtěte také

Z ulice Vodárenská odjíždějí náhradní autobusy do Modřan a tramvaje do centra. „Zároveň se na ně dá nastoupit i v sousední ulici Podolská. Do Podolské přijíždějí autobusy z centra a rovněž tam přijíždějí autobusy od Modřan a z Nádraží Braník,“ dodává Matěj.

Místo tramvaje můžou cestující využít náhradní autobusy. „Linka X2 jezdí na Nádraží Braník, linka X17 na Sídliště Modřany. Jezdí po 2 až 4 minutách po celý den.“

Trať je tu ještě původní z roku 1995 a je potřeba ji modernizovat. To umožní napojit ji na budovaný Dvorecký most v Podolí, doplňuje mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Aneta Řehková:

„Jsou to všechno nezbytné opravy dožívajících kolejnic a oblouků, které musíme realizovat do zahájení druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu v polovině května. A do zprovoznění nové tramvajové tratě, kterou stavíme do Libuše.“

Výluka v Modřanech, Bráníku a Podolí skončí v polovině května. Více informací na webu Dopravního podniku hl. m. Prahy.

autoři: Karolína Burdová ,
Spustit audio