Dvacet let na hudební scéně slaví Aneta Langerová. Novou píseň i videoklip natáčela v karlínském rozhlasovém Studiu A 

13. březen 2024 16:15

Zázračná písně krajina – tak se jmenuje nová autorská skladba zpěvačky Anety Langerové a zároveň i album, které mapuje její tvorbu za posledních 20 let na hudební scéně. K natočení písně a videoklipu využila zpěvačka jedno z největších studií Českého rozhlasu v Karlíně. 

„Nenatáčíme pouze videoklip, ale hlavně audio nové písně, která vznikla k výročí dvaceti let na hudební scéně. Oslavíme ho jak jinak než hudbou. Takže musela vzniknout i nová píseň, která se jmenuje Zázračná písně krajina,“ popisuje Aneta Langerová.

Nahrávání skladby v karlínském Studiu A se kromě zpěvaččiny kapely zúčastnilo také smyčcové trio a početný sbor Maranatha Gospel Choir.

Na dvojalbu Zázračná písně krajina 20 LET posluchači naleznou písně z roku 2004, kdy vyšla Anetina první studiová deska Spousta Andělů, dále z alb Dotyk, Jsem, Na Radosti a z posledního alba Dvě slunce. Celkem jde o 39 písní, včetně těch nejoblíbenějších.

Aneta Langerová turné 2024

A jak vnímá 20 let na scéně sama zpěvačka? „Je to nesmírně vtipné, když se ohlédnu. Teď třeba sedím ve střižně a nechala jsem si nahrát všechny ty staré kazetky z kamer do počítače a stříhám si záběry, které chci použít pro nějaký dokument o té celé době. Narážím tam nejenom na muzikanty, ale na všechny možné lidi, kteří toho dvacetiletí jsou součástí. A toto má být vlastně takové poděkování, je to úcta k té hudbě a zároveň úcta k těm lidem, kteří mě v tom neustále provázejí.“

„A těch všech možných střihů na hlavě, které člověk má za dvacetiletí, to by nevěřil. Takže si kolikrát říkám, že jsou to takové paralelní životy, které člověk prožívá. A je to super, že to je zaznamenané, vlastně se u toho nesmírně bavím,“ směje se Aneta Langerová.

Kulaté výročí oslaví také s fanoušky, čeká ji turné po celé republice. Co o sérii koncertů říká? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio