Sabina Vosecká

redaktorka publicistiky

Zpracovávám různé kulturní akce a jsem taková létající redaktorka. 

Znamení?

Štír.

Co mě na práci v rádiu baví?

Práce v rozhlase je srdcovka. Baví mě pestrost témat, kterým se věnuju. Často natáčím totiž v terénu. Někdy o chystaném koncertě, jindy o výstavě nebo divadlu. Věnuju se taky sociálním sítím a říká se mi #letajiciredaktorka. Ten pocit, že je díky reportážím se mnou na místě i posluchač, je taky fajn. Zkrátka je pro mě každý den takovým malým překvapením. Mít práci, která vás baví, je prostě skvělá věc. Doporučuju!

Předtím jsem stihla?

Vystudovat herectví, stát na prknech, co znamenají svět, zahrát si ve filmu nebo dělat produkční. Předtím, než se ze mě stala létající redaktorka, jsem taky pracovala ve zpravodajství Českého rozhlasu.

Nejraději poslouchám?

Hudba je můj svět, kam ráda často utíkám. Odmala jsem zpívala a měla jsem dokonce svoji kapelu. Pak nám náš kytarista dal vale a utekl jinam a přesně tehdy moje éra slavné zpěvačky skončila. Občas si ještě odskočím k šanzonům, protože to je taky moje srdcovka. Ze všeho nejvíc jsem věrná jazzu, soulu a funku – pro tyhle žánry moje srdce bije nejsilněji. Ráda si ale poslechu pop, rock nebo živý orchestr. Slyšet všechny ty nástroje najednou je pro mě vždycky jedna velká euforie.

Mé nejoblíbenější filmy?

Všechny, kde hraje můj milovaný Jean-Paul Belmondo - to je prostě borec. Taky třeba Forrest Gump a z českých Pelíšky, Samotáři, Vrchní, prchni!, Marečku, podejte mi pero a ráda koukám taky na cestopisné dokumenty.

Oblíbení literární autoři?

Kundera.

K jídlu a pití mám nejraději?

Jídlo je moje další velká láska. Miluju vaření a taky ráda jím. Mezi můj top patří bramborový salát moji maminky, jehněčí na víně, králík na svíčkové, ale miluju taky indická, asijská jídla a italská jídla. Jo a taky ujíždím na chlebíčkách.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

S přáteli, rodinou, naším psem. Chozením po lesích, ale taky psaním, tancem, nebo renovováním starých věcí. Chystám se dát třeba do pucu jedno úchvatné křeslo.

Oblíbené místo v Praze?

Tam, kde jsem doma a park Stromovka.

Motto?

Snaž se žít teď a tady.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové