Festival Metronome Prague nabídne v červnu desítky koncertů. Mezi hlavní hvězdy patří Zaz nebo Jamiroquai

7. březen 2023 10:18

Šestý ročník mezinárodního hudebního festivalu Metronome Prague letos láká návštěvníky na celkem osmdesát koncertů a výrazně posílená bude také noční část festivalu. Pražské Výstaviště bude patřit tuzemským i zahraničním interpretům. Mezi ty nejočekávanější patří populární francouzská zpěvačka Zaz

Vlastním jménem Isabelle Geffroyová je na scéně od roku 2001. Do povědomí posluchačů z celého světa se dostala hlavně díky hitu Je veux. Dvaačtyřicetiletá zpěvačka se do Česka vrátí ani ne rok po svém sólovém koncertu v O2 universu.

Čtěte také

Podle jednoho z pořadatelů festivalu Martina Voňky se z Metronomu stává velice prestižní hudební událost, i proto je čím dál jednodušší pozvat si světoznámé interprety.

„Postupně se o nás ví, jsme vděční, že se nám to daří. Občas nám ti agenti sami nabízejí věci, které pojedou, a vnímají Metronome jako nějakou tradiční a stabilní součást scény ve střední Evropě,“ vysvětluje.

Posílení nočního programu a nová scéna 

U příležitosti 30. výročí vzniku samostatné České republiky vystoupí pět českých a slovenských interpretů, třeba skupina Midi Lidi, která uvede pokračování koncertního programu písní Miro Žbirky.

Představí se také slovenská zpěvačka Jana Kirschner nebo česká kapela MYDY. Co můžou její fanoušci očekávat, to říká zpěvačka Žofie Dařbujánová: „Loni v listopadu jsme vydali novou desku, takže představíme hlavně tu. Chceme posunout ještě dál naši vizuální show a stage design.“

Čtěte také

Nově se na program festivalu dostane také taneční scéna Beats for Metronome, která vznikla ve spolupráci s ostravským festivalem taneční hudby Beats for Love. Tato část by měla výrazně posílit noční program.

Pořadatelé k už dříve ohlášeným mezinárodním hudebním hvězdám, mezi které patří francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz, britské formace Jamiroquai, White Lies a Editors, francouzská skupina M83, německé trio Moderat nebo norská zpěvačka Aurora, oznámili další jména.

Vystoupí rockerka Holly Humberstoneová, neo-soulová zpěvačka a raperka Biig Piig, izraelská zpěvačka Riff Cohenová, španělský producent a dýdžej David Penn nebo americká písničkářka Sir Chloeová.

Festival začne zatím neupřesněným programem ve středu 21. června a bude pokračovat od čtvrtečního odpoledne do nedělního rána 25. června.

Spustit audio

Související