Hit týdne 23. 10. 2022

23. říjen 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Felix Jaehn & Ray Dalton, Miro Žbirka, Ed Sheeran a další.

Felix Jaehn a Ray Dalton počtvrté No.1 na Rádiu DAB Praha!

Brilantní zpěv s vynikající atmosférou a až hmatatelnou energií, to je singl Call It Love. Hamburský producent Felix Jaehn a zpěvák ze Seattlu Ray Dalton jsou už 4 týdny naším No.1! Ještě jednou můžou bodovat a už teď je jasné, že v roční hitparádě budou atakovat nejvyšší místa.

Druhý ve 43. vydání Hitu týdne skončil opět Miro Žbirka, který by minulý pátek oslavil sedmdesátku, oslavili ji alespoň současné české a slovenské hvězdy jeho slavnými písněmi v pražském O2 universum. Song Náhodou z alba Posledné veci je u nás stříbrný.

Na třetí místo se vrátil vynikající Skot Lewis Capaldi, který ale povinně po šesti týdnech končí s aktuální „rozchodovou“ novinkou Forget Me. O místo si pohoršil Ed Sheeran, song Celestial k novým Pokémonům Violet a Scarlet pro konzole Nintendo je tedy No.4. Na páté místo se probojoval Ir Dermot Kennedy s novinkou Kiss Me, ale žádné další umístění už nepřidá, také tu byl šestkrát a povinně končí.

Do chartu se dostaly dvě novinky, na devátém místě začínají Sam Smith a Kim Petras, hit Unholy je úřadující britskou už čtyřnásobnou jedničkou. Na 10. místo pak vstoupili američtí The Killers, ti byli hvězdami na Colours Of Ostrava, teď se jim daří s novinkou Boy, ve které si vypůjčili kousek od dvojice Erasure.

V nasazených jsou tentokrát například noví Imagine Dragons s klipem točeným v Praze, nová a moc příjemná Taylor Swift, v Hitu týdne veleúspěšný Joel Corry s novinkou, kterou nazpíval Tom Grennan, ale třeba taky noví Clean Bandit nebo song k fotbalovém šampionátu v Kataru.

Poslechněte si 43. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.