Hit týdne 26. 3. 2023

26. březen 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Freya Ridings, Depeche Mode, Deaf Heart, Miley Cyrus a další.

Freya Ridings poprvé vítězí na Rádiu Praha!

Angličanka Freya Ridings poprvé vyhrála Hit týdne se singlem Weekends, ale je v chartu pošesté, tudíž naposledy. Na poslední chvíli obrala své legendární krajany o šestou jedničku v řadě.

Ghosts Again od Depeche Mode je tak na druhé příčce. A také se po šesti týdnech povinně loučí s úžasnou bilancí pěti No.1 a jedné No.2, s takovým skóre se u nás vyhrává Hit roku!

Třetí je pražský rock band Deaf Heart s novinkou Adelaide, čtvrtá je nová Miley Cyrus se singlem River a na páté místo se probojovala novinka australsko-americké spolupráce, Pnau x Khalid a nádherná retro 80’s The Hard Way.

Novinky a nasazené

Nejlepší novinka je naše – No.7 mají Jakub Děkan a Václav Janoušek se singlem Jak bylo včera. I druhá novinka na 12. místě je domácí, Marpo a singl Jsem prostě takovej. Hned za ním boduje poprvé Angličanka Mimi Webb s novinkou Red Flags.

Čtěte také

Do dalšího kola musíme počítat s velkým náporem nasazených novinek, vždyť jsou mezi nimi stars jako Calvin Harris s Ellie Goulding, Mirai, Meghan Trainor, Milky Chance, Lewis Capaldi, Hozier, Elly nebo zbrusu nový singl ryšavého Eda Sheerana Eyes Closed.

Poslechněte si 13. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.