I v době pandemie je o Evropský parlament mládeže v ČR mezi studenty zájem, říká člen jeho předsednictva Dvořáček

Co všechno pro české studenty Evropský parlament mládeže dělá a jak se studenti mohou zapojit do jeho projektů v dnešní pandemické době? I na to v pořadu K věci odpovídal člen jeho předsednictva Daniel Dvořáček.

Evropský parlament mládeže v ČR popisuje Dvořáček jako studentskou, neziskovou a politicky neutrální organizaci. „Hlavně se  v ní zapojí středoškolští a vysokoškolští studenti. Naší hlavní činností je pořádání konferencí, kde se mohou zapojit studenti z celé Evropy,“ dodává.

Všechny konference a mezinárodní zasedání se pořádají v anglickém jazyce, perfektní angličtina ale podmínkou není. „Angličtina je důležitá na úrovni B1 a člověk si ji dále zlepšuje tím, že se v této organizaci pohybuje, protože komunikuje s lidmi. Je to velmi přirozený proces toho, jak si člověk může zlepšit angličtinu. Já jsem třeba zářným příkladem.“

Vedle konferencí pořádá Evropský parlament mládeže pro členy také workshopy, které už bývají v českém jazyce. „Ať se to týká toho, jak mohou vést týmy, naučit se s kamerou, se zvukem. Nebo například jak sestavit CV,“ upřesňuje téma workshopů Daniel Dvořáček.

Co dalšího studentům spolupráce s parlamentem přináší? A jak se mohou zapojit? Poslechněte si celý rozhovor Štěpánky Duchkové.

autoři: Štěpánka Duchková , ech
Spustit audio