Kam dnes v Praze za kulturou

20. červenec 2009

Na Staroměstské radnici můžete zhlédnout výstavu o proměnách pražských nábřeží. Vystaveny jsou historické fotografie, plány města i modely. Samostatná kapitola výstavy se věnuje mlýnům a skladům dřeva, kterým nábřeží dlouhou dobu sloužila. Vltava byla v totiž době, kdy neexistovala železnice, téměř jedinou možností dopravy většího množství dřeva.

Do historie ještě o něco vzdálenější Vás přenese hra Antonius a Kleopatra. Představení, které je součástí Letních Shakespearovských slavností, mělo pražskou premiéru v pátek a hrát se bude jen do neděle 26.7.

Milovníky drahých kamenů by mohlo zaujmout Muzeum granátů v Praze 1. V něm jsou k vidění jedinečné exponáty šperkařských výrobků a zájemci se mohou seznámit s dějinami těžby a broušení granátů v Čechách.

Klenoty přírody - motýly si zase můžete prohlédnout v Trojské botanické zahradě. Výstava motýlů ČR je otevřena od 9 - 19 h na venkovní expozici Areálu SEVER. Z Českých luhů a hájů se můžete vydat přímo do vesmírných dálek - Pražské planetárium připravilo i na dnešek celou řadu programů. V SÁLE COSMORAMA začne v 15 hodin Astronomická pohádka Anička a nebešťánek. O dvě hodiny později - v 17 hodin začíná pořad pro dospělé a mládež - S Jižním křížem nad hlavou. Pokud byste toho ještě neměli dost - můžete si navíc prohlédnout Tématickou Výstavu - Projekt Apollo, ke 40. výročí přistání prvního člověka na Měsíci.

Spustit audio