Kam dnes v Praze za kulturou

11. srpen 2009

Co myslíte - jak vypadá svět hlavou dolů? Stejnojmenná Výstava obrazů Lucie Filimonové vám napoví. Výstava obrazů se věnuje myšlence paralelních životů a převrácené reality, kdy veliká vosa sleduje topící se malé lidi ve visící láhvi se sirupem. A kde že je něco takového k vidění? V Malé galerii Chodovské tvrze.

Výstava s trochu krkolomným názvem - BATRACHOMYOMACHIA - žabomyší a jiné války je k vidění v domě U Kamenného zvonu. Obrazy, grafiky a plastiky 1959-2009 tam vystavuje Jiří Anderle.

V trojské Botanické zahradě rozkvetly "Honzíci, křivůtky a bouloně". Na terase skleníku Fata Morgana můžete odivovat květy, které dosahují až 6 cm v barevné škále od bílé, přes modrou, růžovou, žlutou, červenou až po fialovou.

Davida Suchařípu, Jitku Čvančarovou, Borise Hybnera a mnoho dalších můžete vidět na Pražském hradě. Představení v rámci Letních Shakespearovských slavností se jmenuje Komedie omylů a začíná v půl deváté. V Lichtenštejnském paláci na půdě AMU se zase můžete spolu s Mariánem Labudou a Zuzanou Norisovou ptát Jak se vám líbí. Stejnojmenné přestavení začíná opět v půl deváté.

Spustit audio