Kam dnes v Praze za kulturou

17. srpen 2009

Nekonečný zástup postav můžete vidět v Cafe galerii Černá Labuť. Přesně tak se totiž jmenuje výstava kostýmních návrhů Jana Skalického. Světoznámý výtvarník spolupracoval s desítkami významných režisérů na jevištích mnoha evropských i amerických divadel. Navrhl také kostýmy k filmovým zpracováním proslulých operních děl a televizních inscenací.

Miniaturní skvosty přírody zdobí v těchto dnech botanickou zahradu na Slupi. VÝSTAVA BONSAJÍ, kterou zahrada pořádá spolu s Pražskou bonsajistickou společností se koná v horním skleníku a je otevřena denně od 10.00 do 17.00.

Metropolitní léto hereckých osobností dnes nabízí hned několik představení. Ve Švandově divadle začíná v 19.00 hra Otevřené manželství a ve stejný čas, tentokrát ale v divadle Palace budou mít Daniela kolářová a Milan Lasica Půldruhé hodiny zpoždění - tedy alespoň ve stejnojmenné hře.

A co nabízí Divadlo Bez zábradlí? Opět v 19.00 tam začne představení Terasa. Sedm postav v pařížském bytě s tajemnou adresou v něm rozehraje komediální obraz člověka v soukolí moderní civilizace.

Spustit audio