Kam dnes v Praze za kulturou

20. srpen 2009

Romantická, ale i trochu napínavá podívaná se dnes nabízí v komorním sále Starého purkrabství Vyšehradu. Divadlo historického šermu Rebel tam v půl šesté večer zahraje Šermířské pohádky.

Na druhém vltavském břehu - na Pražském hradě se zase můžete nechat unést pohádkovým bohatství Inků. Výstava Prokletí zlata - 1000 let zlata Inků představuje výjimečné originály zlatých šperků a rituálních předmětů kultury Inků a předchozích jihoamerických civilizací z oblasti And. Navštávit ji můžete v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.

Nejen pro zajímavou knížku si můžete zajít na Mariánské náměstí do Městské knihovny. Do konce srpna je tam totiž vystaven projekt Monument transformace.

Bez roucha aneb Ještě jednou zezadu - to je trochu tajnosnubný název představení. které má dnes na programu Divadlo Bez zábradlí. V 19.00 se můžete v této komedii přesvědčit o tom, že jak těžký, ale zároveň legrační je herecký život. Ještě jednu pozvánku do divaldo tu máme. Danielu Kolářovou a Milana Lasicu můžete od 19.00 vidět na jevišti Divadla Palce ve hře Půl druhé hodiny zpoždění.

Spustit audio