Kuřecí placičky. Osmažené dozlatova podáváme s bramborem či chlebem, ale klidně chutnají i samotné

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo s kuřecím masem, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.

Ingredience
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 vajíčka
  • 1 cibule
  • 3 plátky krůtí šunky
  • hladká mouka
  • mléko na zředění
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř
  • pažitka (dle chuti i sýr nebo zelenina)

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme ale hodně zajímavý recept. Kuře - to je klasika. Buď pečené nebo smažené, nebo jako je to v tomto receptu, spolu s dalšími chutnými ingrediencemi.

Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.

Když nevíte co vařit, koupíte si kuře, protože má nekonfliktní chuť a je rychle hotové.

Postup:
Základem je kuřecí maso - to nakrájíme na hodně malé kousky.
Do mísy rozklepneme dvě vajíčka a rozšleháme je. Osolíme a opepříme a společně s moukou a mlékem vyšleháme jemné těstíčko. Nakrájíme si na kousky také cibuli a šunku na kostičky.
Teď přidáme do těstíčka kuřecí maso, šunku i cibuli, lžičku hořčice a přidáme něco zeleného - čerstvou pažitku nebo jiné bylinky.
Lžící nabíráme a na pánvi s rozehřátým olejem tvoříme placičky. Osmažíme dozlatova a můžeme podávat s brambory, křupavým chlebem nebo i samotné.

Dobrou chuť!

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.