Kuřecí placičky. Osmažené dozlatova podáváme s bramborem či chlebem, ale klidně chutnají i samotné
Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo s kuřecím masem, které budete mít za chvíli hotové. Pokud hledáte zdravé a chutné jídlo, tak jste narazili na ten správný recept.
- 2 kuřecí prsa
- 2 vajíčka
- 1 cibule
- 3 plátky krůtí šunky
- hladká mouka
- mléko na zředění
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- pažitka (dle chuti i sýr nebo zelenina)
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme ale hodně zajímavý recept. Kuře - to je klasika. Buď pečené nebo smažené, nebo jako je to v tomto receptu, spolu s dalšími chutnými ingrediencemi.
Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.
Když nevíte co vařit, koupíte si kuře, protože má nekonfliktní chuť a je rychle hotové.
Postup:
Základem je kuřecí maso - to nakrájíme na hodně malé kousky.
Do mísy rozklepneme dvě vajíčka a rozšleháme je. Osolíme a opepříme a společně s moukou a mlékem vyšleháme jemné těstíčko. Nakrájíme si na kousky také cibuli a šunku na kostičky.
Teď přidáme do těstíčka kuřecí maso, šunku i cibuli, lžičku hořčice a přidáme něco zeleného - čerstvou pažitku nebo jiné bylinky.
Lžící nabíráme a na pánvi s rozehřátým olejem tvoříme placičky. Osmažíme dozlatova a můžeme podávat s brambory, křupavým chlebem nebo i samotné.
Dobrou chuť!
Související
-
Zapékaná kuřecí prsa s bramborovým pyré. S nadsázkou se dá říct, že kuře je takový novodobý králík
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Kuře totiž u nás získalo podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti.
-
Kokosové kuře! Exotická kuchyně na českém stole aneb Křehké maso lahodné chuti podáváme s rýží
S nadsázkou by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Toskánské kuře. Maso nakrájené na tenké nudličky podávejte se skvělou omáčkou a s těstovinami
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si toskánské kuře. Kuře - to je klasika.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.