Lupič vykradl hotel, prodejnu a koleje. Nepoznáváte ho?

26. únor 2019 13:33

Policisté pátrají po muži, který ukradl trezor, pokusil se vzít pokladnu a vloupal se do prostoru studentských kolejí. Za činy mu hrozí až dva roky vězení.

První případ se stal loni na konci roku kolem páté hodiny ranní v hotelu v Křižíkově ulici v Praze 8. Tam neznámý muž vešel do hotelu k recepci. Jenže za pultem nikdo neseděl, tak toho zloděj využil. Sebral peněženku s penězi a platebními kartami. A aby toho nebylo málo, odnesl i trezor s několika desítkami tisíc korun.

Druhý pokus o krádež se odehrál v úterý 19. ledna kolem půl osmé večer v prodejně na Basilejském náměstí v Praze 3. „Vychytralý zákazník“ nejdřív počkal, až prodavačka odejde mimo prodejní pult. A pak šel do akce. Zpod stolu se snažil sebrat pokladnu s několika tisíci korunami, jenže toho si zaměstnankyně včas všimla a rychle se vrátila. „Mezi oběma posléze vznikl verbální konflikt, kdy se muž dušoval, že za pultem nebyl. Zaměstnankyně si však přehrála záznam z bezpečnostních kamer, na kterém bylo vidět mužovo chování. Tomu tak nezbylo nic jiného než z obchodu utéci,“ popsal policista Jan Rybanský.

Třetí, poslední případ se stal na studentských kolejích vysoké školy v ulici Pod Lipami v Praze 3. Pachatel tam ve středu 6. února násilím otevřel vstupní dveře a vloupal se do skladu, kde nalezl bundu. Z ní si odnesl peněženku s doklady, platební kartou a mobilní telefon. Vše v celkové hodnotě dvacet pět tisíc korun.

Muže při loupežích zaznamenaly bezpečnostní kamery. Pokud ho poznáváte, znáte jeho totožnost nebo víte, kde by se mohl zdržovat, neváhejte a kontaktujte linku tísňového volání 158.

Muž, který v Praze vykradl hotel, prodejnu a koleje
autor: jp