Nadšení i zklamání. První den Colours of Ostrava zahráli OneRepublic či Zrní, Goulding koncert zrušila

20. červenec 2023 06:37

Nadšení i zklamání v jednom. Tak by se dal popsat první den hudebního festivalu Colours of Ostrava. Průmyslový areál v Dolních Vítkovicích oživilo několik interpretů v čele s americkou kapelou OneRepublic. Druhá zahraniční hvězda jubilejního dvacátého ročníku, britská zpěvačka Ellie Goulding, ale na poslední chvíli vystoupení zrušila.

Vůbec první koncert letošního ročníku festivalu odehrála kapela Zrní. Do Ostravy přivezla svou novou desku Široko daleko. O první zahraniční vystoupení se postarala kapela OneRepublic.

Frontman skupiny Ryan Tedder mezi písněmi vzpomínal na svou dávnou návštěvu České republiky. Šlo prý o první zahraniční zemi, kterou navštívil, jelikož tu žije část jeho rodiny. Pokoušel se i o několik českých slov.

Colours of Ostrava

Koncert jeho kapely trval hodinu a půl a fanoušci z něj odcházeli nadšení. Zklamaní ale byli ti, kteří přišli na zpěvačku Ellie Goulding. Ta svůj koncert totiž zrušila ze zdravotních důvodů. Její místo v programu zaplnil francouzský hudebník Kavinsky, místo něho pak vystoupila česká kapela Chinaski.

Jednu její píseň ale přeci jen návštěvníci festivalu slyšeli. Hit Burn zahrála opět kapela OneRepublic, jelikož skladbu pro Ellie Goulding zkomponoval přímo Ryan Tedder.

Frontman skupiny OneRepublic Ryan Tedder
autor: abu | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související