Je spousta možností jak si připravit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa vás nikdy nezklamou
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. A náplň můžete různě obměňovat.
Suroviny:
vykostěná kuřecí prsa, mozzarella, cherry rajčata - mohou být i sušená, olivový olej, bazalka, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí prsa očistíme a ostrým nožem do nich uděláme zářezy, hluboké asi do tří čtvrtin tloušťky masa.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, rajčata rozřízneme na poloviny.
Maso potřeme olejem a každou štěrbinu vyplníme plátkem mozzarelly, polovinou rajčete a lístkem bazalky.
Osolíme, opepříme.
Prsa poklademe na plech, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme asi 30 minut, v závislosti na jejich velikosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka