Nové představení souboru Losers Cirque Company přivádí na scénu čtyři inspirativní ženské osobnosti

2. únor 2022

Žena, růže, píseň, kost - v češtině jsou to čtyři ženské vzory. Tyhle názvy ale tentokrát představují čtyři skutečné ženské příběhy. Soubor Losers Cirque Company připravuje nové představení, premiéru bude mít 17. února a je plné akrobatických kousků i velkých emocí. 

„Chtěli jsme udělat představení, ve kterém bude míň performerů a zároveň to budou jenom ženy. Žádné takové představení jsme doteď nedělali,“ přibližuje principál souboru Petr Horníček. 

Každá ze čtyř protagonistek si vybrala jednu osobnost, která ji inspiruje

Každá z aktérek představení - Martina Illichová, Kristýna Stránská, Ivona Szantová a Šárka Tětěruková - si vybrala jednu ikonickou osobnost a tu v choreografii Jindřicha Panského pohybově ztvárnila.„Je to inspirace významnými osobnostmi z řad žen. Ta první je Frida, druhá je jedna ukrajinská babička, třetí je Madonna a čtvrtá je trenérka Martiny, která jí dala hodně pro život. Jsou to čtyři různé vzory z různých období a různých sfér,“ upřesňuje Horníček.

Zkoušení pouze v ženském kolektivu je pro soubor nové a má podle něj svá specifika. „Ženy jsou hodně flexibilní, na druhou stranu jsou muži zase silnější, mají vyšší výskok. A ženy zase mnohem líp vypadají v nějakých tanečních blocích, takže myslím, že je to velký rozdíl.“ Hodinové představení je pro akrobatky hodně fyzicky náročné a plné těžkých prvků. 

Představení je plné gymnastiky a akrobacie

Projekt bude mít premiéru 17. února od 19 hodin v Divadle BRAVO!, kde mají Losers Cirque Company svou vlastní domovskou scénu.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.