Opilý muž kopal do žebrajícího bezdomovce

3. říjen 2019

Agresivnímu šestadvacetiletému muži se nelíbil ležící žebrající bezdomovec, tak do něj začal kopat hlava nehlava. Naštěstí ho včas zpacifikovali strážníci.

Událost se stala na Malém náměstí v centru Prahy, kdy jeden muž strhl druhého na zem a začal do něj kopat. Nevynechal ani oblast hlavy. Jeden strážník proto okamžitě zareagoval, agresora svalil na zem a čekal, až se uklidní.

„Mladý muž hlídce řekl, že do něj kopal proto, že se jedná o žebráka, který po něm chce peníze. Dále se zaštiťoval svojí „důležitou rodinou“ a dodal, že strážníci vůbec netuší, do čeho se pletou,“ uvedla mluvčí hlídky Irena Seifertová.

Městská policie nabídla napadenému muži lékařské ošetření, to ale odmítl a dodal, že případ nechce žádným dalším způsobem řešit.

U agresivního muže strážníci naměřili 2,21 promile alkoholu. „Jeho přestupek proti občanskému soužití budou oznamovat správnímu orgánu. Na dotaz hlídky, zda se necítí být zraněn, mladík odpověděl: „Ne, cítím se uražen, spíš.“ Porušení vyhlášky vyřešili strážníci s napadeným domluvou,“ dodala Seifertová.  

autor: jp | zdroj: MP Praha