Ozvěny karlovarského festivalu Šary Vary zamířily do pražských kin. Uvedou více než 20 filmů

12. červenec 2022 07:30

O víkendu skončil Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, pokud jste ho nestihli, tak si ho můžete připomenout v rámci filmových ozvěn Šary Vary.

Ozvěny 56. ročníku festivalu nabídnou více než 20 snímků. Jak řekl dramaturg přehlídky Vojtěch Marek, půjde hlavně o předpremiéry filmů, které vstoupí do kin později nebo se do nich nemusí dostat. Největší zastoupení budou mít filmy z festivalové soutěžní sekce Horizonty, která zahrnuje nejzajímavější tituly aktuální sezony ze současné světové produkce.

Čtěte také

Do festivalových ozvěn jsou zapojena pražská kina Aero, Světozor a Přítomnost a také brněnské Univerzitní kino Scala. Vybrané filmy budou k vidění až do neděle 17. července.

V programu je třeba Trojúhelník smutku od švédského režiséra Rubena Östlunda, který za tento satirický snímek o třídních vztazích a západní společnosti letos získal hlavní cenu na festivalu v Cannes. Vidět můžete i korejskou detektivku s názvem Podezřelá nebo například historické drama Korzet, příběh o soukromém životě panovnice v roce 1877, o touze po svobodě a emancipaci.

Program jednotlivých kin ZDE.

Spustit audio