Pikantní kuřecí játra. Rychlá, jednoduchá a romantická - to je popis ideální večeře

Zkuste si s námi udělat pikantní kuřecí játra. Hotová jsou vskutku za pár minut a nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. K nim dobré červené víno a romantika je za dveřmi.

Ačkoliv pečená či grilovaná játra mají co do sebe, u těch největších labužníků stále vedou ty, která jsou dělána na dušený způsob. Není v tom žádná alchymie a výsledek je velmi rychlý a velmi chutný.

Játra s bramborovou kaší

Suroviny: kuřecí játra, plechovka loupaných rajčat, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 chilli paprička, sójová omáčka, 5 lžic chutney, 2 dl červeného vína, 1 lžička uzené papriky, olivový olej nebo máslo, sůl, mletý černý pepř

Postup: Na oleji nebo másle poduste asi 5 minut cibuli.
Přidejte všechny ingredience, kromě jater a vína. Na mírném ohni vařte 15 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
Zvyšte teplotu, přidejte játra a víno a při vysoké teplotě vařte asi 2 minuty. Dobře promíchejte a vařte další 3 minuty na mírném ohni.
Sundejte z ohně, ochutnejte, dochuťte podle potřeby pepřem, sójovou omáčkou a Tabascem.
Příloha: opečené brambory

autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka