Prahu čekají úvodní zápasy nového ročníku NHL. V sobotním utkání by mohl házet buly Jaromír Jágr

7. říjen 2022 11:14

Kromě hokejistů Hertla a Šimka by mohl být při sobotním zápase dalším velkým lákadlem pro hokejové fanoušky. Organizátoři dvou úvodních zápasů sezony NHL v Praze chtějí, aby Jaromír Jágr vhodil v sobotu úvodní buly. Den před startem nové sezony byl Jágr na trénincích San Jose a Nashvillu.

Nejprve mediální povinnosti v angličtině, pak stihnul Jaromír Jágr ještě krátký rozhovor s Tomášem Hertlem během toho, co na ledě už jezdili hokejisti Nashvillu. Proti nim se Hertlovi prý bude dařit. „Dá v obou zápasech tři góly a pojede domů,“ vtipkoval Jágr.

O svůj zápas NHL v Praze přišel, když v létě 2008 odešel z New Yorku do Ruska, byli to pak právě Rangers, kteří rozehráli sezonu NHL v Praze. Jágr byl ale u toho, když se tehdy hrálo proti klubu NHL poprvé, ale ne o body.

Poprvé proti Calgary jsem měl obavy

První zápas za československou reprezentaci odehrál v září 1989 v Praze proti Calgary, které bylo po triumfu ve Stanley Cupu na dvou zápasech právě v Československu.

„Pamatuju si to velice dobře, bylo to v Holešovicích. Byl jsem nervózní a bál jsem se, nejenom, že to byl můj první zápas, ale hlavně jsme nastupovali proti hráčům, kteří hráli úplně jiný hokej. Byli tvrdí, měli tam pár rváčů, měl jsem obavy, už když jsem se rozcvičoval před zápasem a viděl je tam. Neměl jsem strach, že bych něco pokazil v tom zápase, ale aby se mi něco nestalo,“ vzpomíná.

A tak se po letech Jágrův NHL kruh uzavřel tím, že poslední zápas v této soutěži odehrál právě za Calgary. Teď přiznává, že má trochu jiné starosti, než sledovat NHL.

„Zápasů v NHL jsem odehrál dost, vím, že se NHL hodně změnila, spoustu hráčů ani neznám. V pátek určitě nepřijdu, protože hrajeme s Plzní. V sobotu je tady velká šance, že budu házet buly, takže tady na ten zápas určitě budu a budu mít možnost to srovnat, jak se NHL změnila po 5 letech, kdy jsem hrál naposled.“

Obě pražská utkání mezi Nashvillem a San Jose bude v přímém přenosu vysílat Radiožurnál Sport.

Spustit audio

Související