Případ rabování v Praze 8 byl odročen, dva obžalovaní onemocněli

17. leden 2003

Případ rabování v pražských Bohnicích při srpnových podvodních musel dnes Obvodní soud pro Prahu 8 už podruhé odročit. K soudu se totiž opět nedostavila obžalovaná Lenka Kopecká ani její druh Patrik Lomák; ze tří obžalovaných přišel jen Petr Fišer. Soudkyně Vladana Woratschová nechala Kopeckou s Lomákem předvést. Policisté jí však dnes sdělili, že oba ve čtvrtek onemocněli.

Podle soudkyně, která byla rozhodnuta vystavit na dvojici zatykač, mají lékařem potvrzeno domácí ošetřování po dobu pěti dnů. Z dnešního jednání se omluvili i svědci. Woratschová za dané situace odročila hlavní líčení na 5. února.

Dvaatřicetiletá Kopecká a sedmadvacetiletý Fišer podle obžaloby kradli 23. srpna elektroniku sušenou před rodinným domem v evakuované zóně v Praze 8 v ulici V Zámcích. Výše škody činí zhruba 9500 korun. Policie zadržela podezřelé v evakuované zóně o půlnoci a předměty vrátila majitelům. Kopecká s Fišerem si podle obžaloby odnášeli například televizi, video, vrtačku a nádobí. Státní zástupkyně viní Kopeckou ještě z toho, že společně se sedmadvacetiletým Lomákem vykrádali auta. Podle policejního prezidia bylo při záplavách zaznamenáno přes 50 případů rabování, kolem 30 pachatelů policisté dopadli a obvinili. V Praze evidovali asi deset případů.

Bohnický případ je čtvrtým v pořadí, jímž se dosud zabývali pražští soudci. Čtyři měsíce vězení si za rabování odpyká Slovenka, kterou soud zároveň vyhostil z republiky na pět let. Druhým odsouzeným je mladík, který musí odpracovat 400 hodin obecně prospěšných prací. Nejpřísněji - šesti lety vězení - soud potrestal recidivistu, který kradl v záplavové zóně v Holešovicích.

Spustit audio