Rádio DAB Praha startuje vysílání z nového studia. Podívejte se na jeho proměnu po rekonstrukci

24. leden 2022

Rekonstrukce vysílacího studia Rádia DAB Praha začala v polovině listopadu 2021. Tým moderátorů a zprávařů se mezitím přesunul do jednoho z natáčecích studií ve druhém patře naší karlínské budovy. Během minulého týdne skončily veškeré práce a novotou zářící studio dnes zažívá svou vysílací premiéru.

Když se trochu vrátíme v čase, tak pro budovu Českého rozhlasu v Karlíně byl zlomový rok 2002. Tehdy se Prahou i spodními patry domu prohnala povodeň a vynutila si rozsáhlou rekonstrukci. Po této obnově už zůstalo vysílací studio ve stejné podobě až doteď, měnily se pouze technologie.

Nynější rekonstrukce řešila kromě nového designu také dispoziční uspořádání a hlavně nový technologický nábytek a vylepšení akustiky. Dřívější obložení stěn akustickým sádrokartonem nahradily rezonanční panely a basové pasti. Moderní technologický stůl je zvýšený, což znamená, že moderátoři můžou odbavovat vysílání ve stoje.

Vysílací studio Rádia DAB Praha s novou verzí mixážního pultu DHD

Audio technologie se neměnila, ale studio dostalo novou verzi mixážního pultu DHD. Pro moderátory nebude jeho ovládání žádným překvapením, pouze se seznámí s dokonalejší verzí. 

Svěží design studia nabídne lepší zázemí pro vysílání i rozhovory s hosty. Barvy korespondují s hlavní barvou stanice a vlny symbolizují hudbu. Součástí estetické proměny je také vytvoření chill out zóny pro moderátory.

Doufáme, že letos vám představíme nové vysílací studio také osobně. Pokud to aktuální situace dovolí, otevřeme naše prostory v rámci akce Open House Praha. Poslední dva roky se akce nekonala, o to více se těšíme na tu letošní v termínu 21. a 22. května.  

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.