Ředitelka festivalu Open House Praha Andrea Šenkyříková: Stále hledáme dobrovolníky k provádění po budovách

Hostem pořadu K věci byla zakladatelka a ředitelka festivalu Open House Praha Andrea Šenkyříková.

Moderátorka Štěpánka Duchková se jí ptala, co všechno obnáší zorganizovat otevření osmdesáti běžně nepřístupných budov a prostorů a také, co čeká zájemce v sekci šetrných budov.

A pokud máte zájem, můžete se stát dobrovolníkem. A jak? „Ideálně si najít naše webové stránky www.openhousepraha.cz a v sekci „zapojte se“ je sekce „dobrovolníci“ a mohou vyplnit formulář. A ten formulář potřebujeme mít vyplněný, je tam třeba požadavek na rodné číslo, ale je to kvůli tomu, že dobrovolníky pojišťujeme. Do poslední chvíle voláme o pomoc dobrovolníky. Na poslední chvíli burcujeme i rodinné příslušníky, protože do poslední chvíle skutečně nevíme, jestli se nám podaří otevřít všechny budovy. Dobrovolníci buď podávají informace o Open House a pak jsou tam dobrovolníci, kteří se přihlásili k provádění po budovách,“ řekla v rozhovoru ředitelka Open House Praha Andrea Šenkyříková.

A nezapomeňte! Během festivalu Open House Praha (18. a 19. května) můžete navštívit i karlínskou budovu Českého rozhlasu, kde sídlí naše stanice!