Škoda požáru haly v Písnici se vyšplhala na 10 milionů korun

5. prosinec 2018 08:37

Hasiči už předběžně vyčíslili škodu, kterou způsobil požár skladu obuvi a oblečení v Písnici. Vyšplhala se na 10 milionů korun. Co bylo příčinou ohně, zatím stále neví.

„Rozebíráme celou konstrukci haly a postupně dohašujeme skrytá ohniska a pomocí nakladače rozbíráme ohořelé zbytky, které byly v hale,“ popsal ranní práci hasičů na místě zásahu mluvčí Martin Kavka. Zároveň se ráno na místě hasiči vystřídali, aby mohli v dohašování požáru pokračovat.

Hasiči během noci konstrukci haly v Písnici postupně rozebírali a dohašovali skrytá ohniska požáru

Vzhledem k tomu, jak byl požár rozsáhlý, musí podle něj ale postupovat pomalu. Kdy bude požár zcela uhašen, nedokázal zatím odhadnout. Teprve poté se budou moci na místo dostavit vyšetřovatelé.

Co se stalo

Požár vypukl kolem poledne v plechové hale na ploše zhruba padesát krát sto metrů a černý kouř z hořícího skladu lidé zaznamenali i v centru hlavního města.

Kolem 16.00 hasiči dostali plameny pod kontrolu. Na místě se vystřídalo devět profesionálních a osm dobrovolných hasičských jednotek, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř možných. Jeden z hasičů utrpěl lehké zranění, po ošetření se ale k zásahu vrátil.

Na místo dorazila i chemická jednotka, aby změřila koncentrace škodlivin, nebyly ale zvýšené a starosta Libuše a Písnice Jiří Koubek tedy nedostal od krizového štábu magistrátu pokyn, aby obyvatelé nevětrali.

Kvůli zásahu policie ale uzavřela Vídeňskou ulici. Na Vídeňské, Kunratické spojce i v okolí obou frekventovaných ulic byl výrazně omezen i provoz příměstských autobusů. Dopravní omezení podle informací policie na twitteru trvala zhruba do 20:00 hodin.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio