Soutěž o knihy Karel Weinlich - pokus o životopis

17. leden 2018

Soutěž skončila. Výherci: Marian Rohoška; Marcela Dubinová; Alena Pešlová; Monika Marečková; Daniela Grabovská; Marie Jelínková.

Lucie Weissová: Karel Weinlich - pokus o životopis, knižní memoáry rozhlasového režiséra Karla Weinlicha. Autorka Lucie Weissová, Weinlichova dlouholetá kolegyně, nic nezamlčuje ani nesoudí. Prostě jen zaznamenala běh života zajímavého člověka, rozhlasového tvůrce, na jehož pohádkách vyrostlo několik generací českých dětí. Chronologicky uspořádané vzpomínky od dětství, které strávil u svého dědečka, protože otec byl neznámý a maminka žila daleko, živelné dospívání, studia, k jejichž dokončení mu napomohlo otevření rozhlasové specializace… a hlavně tvůrčí práce v rádiu a ženy, to je hlavní náplní pozoruhodné knihy o Karlu Weinlichovi.

Kniha vznikala dlouhou dobu. Redaktorka a dnes editorka Lucie Weissová vzpomíná, jak k této spolupráci vlastně došlo. „My jsme se potkali na chodbách Českého rozhlasu a Karel mi říkal, že se chystá diktovat někomu svoje paměti. A já mu říkám, proč je nediktuje mně. Dohodli jsme se během dvou minut a pak to trvalo téměř dva roky, než jsme něco napsali.“ Výslednou knihu autorka opatřila podtitulem Pokus o životopis. „Když píšete něčí biografii na základě jeho vzpomínek a ten člověk žije dlouhý a velmi bohatý život, tak je jasné, že si nemůže všechno úplně přesně pamatovat,“ vysvětluje Lucie Weissová. Víc informací na www.radioteka.cz.

Soutěžíme o 6 knih Karel Weinlich - pokus o životopis (vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis).

Soutěžní otázka: Jakou přezdívku má Karel Weinlich?

a. Pohádkář český
b. Dramatik český
c. Kritik český

Prvních šest soutěžících, kteří zašlou správnou odpověď, dostane knihu Karel Weinlich - pokus o životopis (vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.