Tipy na víkend v Praze: nakupte na MINT Marketu, užijte si Minifestival vánočních piv nebo si běžte zabruslit

16. prosinec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

MINT Market Vánoce

  • pátek 16. a sobota 17. prosince, Praha 7

Halu 13 v Pražské tržnici opět zaplní trh se svěží módou a designem, kde se představí více než 100 tvůrců a designérů z celé České republiky, Slovenska a Ukrajiny. Pěkně v suchu a pod střechou si můžete nakoupit poslední vánoční dárky nebo udělat radost sami sobě. Nabídka bude jako vždy široká – autorská móda, doplňky, šperky, bio kosmetika, svíčky, delikatesy a mnoho dalšího.

Velký vánoční SWAP ve Vzletu

  • pátek 16. a sobota 17. prosince, Praha 10

Jestli máte doma věci, které nevyužijete, ale někdo jiný by mohl, odneste je do Vzletu. Během swapu je tu vyměníte za něco jiného a třeba uděláte radost někomu dalšímu. Velký vánoční SWAP ve Vzletu bude trochu v japonském duchu, bude tu ukázka furoshiki, bokashi a kromě svařáku si dáte i zelený čaj. V pátek večer je na programu film se Země na talíři.

Minifestival vánočních piv

  • pátek 16. a sobota 17. prosince, Praha 1

V Pivovaru Strahov máte možnost ochutnat širokou nabídku vánočních piv, pivní svařáky, vaječňák a medový likér, české pálenky a také speciální zvěřinové a rybí menu. Bude tu hrát živá muzika a čepovaná a lahvová piva přivezou i hosté – Vinohradský pivovar, Pivovar Chroust, Zichovec, Libertas a Muflon.

Kinotrh

  • neděle 18. prosince, 12:00–18:00, Praha 5

Nestíháte vánoční nákupy? Zajděte v neděli do Kina Kavalírka. Sál zaplní prodejci dobrého piva, lihovin, kávy, jídla, knih a designu, široká nabídka pěkně na jednom místě. Na akci navazuje projekce a diskuse Cinergy: Eyes Wide Shut.

Prague Vegan fest

  • neděle 18. prosince, 11:00–18:00, Praha 3

V Prostoru 39 na Žižkově vás čeká svátek vegan a raw stravy v komunitní podobě. Ochutnáte rostlinné dobroty, nakoupíte dárky a také se něco dozvíte, program zahrnuje také přednášky a workshopy.

Betlémské světlo v ulicích Prahy

  • sobota 17. prosince, 13:00–18:50

I letos se Dopravní podnik hl. m. Prahy zapojí do distribuce Betlémského světla v ulicích hlavního města. Vypraví dvě historické tramvaje, které společně se skauty rozvezou Betlémské světlo na celkem 17 zastávek. V každé z nich bude Betlémské světlo k dispozici zhruba 15 – 20 minut. Podívejte se na rozpis zastávek a časový harmonogram.

Český rozhlas se po dvouleté pauze také připojí k tradici Betlémského světla. Symbolický plamínek z Betléma přijdou skauti předat do rozhlasové lucerny v pondělí 19. 12. ve 14 hodin. Světlo míru a přátelství si budete moci připálit z lucerničky ve Vinohradské 12 až do Štědrého dne do půlnoci.

Andělské průvody Prahou

  • předvánoční víkendy, různá místa

Předvánoční víkendy vám také zpříjemní Andělské průvody Prahou. Anděly na chůdách potkáte pokaždé někde jinde, divadelní artisté z uskupení Long Vehicle Circus vám jistě vykouzlí úsměv na tváři. 

Adventní trhy v Praze

Čtěte také

Chcete si užít předvánoční atmosféru do sytosti? Vypravte se na procházku rozsvícenou Prahou, kochejte se ozdobenými vánočními stromy a zahřejte se svařákem, punčem nebo medovinou. A k tomu všemu patří samozřejmě adventní trhy, svátečně nazdobené stánky najdete na mnoha místech metropole, podívejte se na náš výběr.

Vánoční Střecha Radost

  • pátek 25. listopadu až čtvrtek 22. prosince, Praha 3

Adventní dny můžete strávit také na Žižkově, na Střeše Radost doplní slavnostní atmosféru i výhled na celou Prahu. O víkendech tu mají otevřeno od 13 hodin, od středy do pátku pak od 16 hodin. Čeká vás pestrý program, vyhřívaný stan a ve stokorunovém vstupném je zahrnut svařák nebo horký mošt.

Světla vyprávějí

  • do 31. prosince, Praha 4

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá vždy v 16 hodin a je přístupná do 20. hodiny. 

Noční provázení skleníkem Fata Morgana

  • do soboty 28. ledna 2023, Praha 7

Zaposlouchejte se do zvuků džungle, která nikdy nespí, a zažijte tropický skleník Fata Morgana jinak. Botanická zahrada láká na dobrodružnou cestu kolem světa tropických rostlin, ryb a žab. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu po setmění. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Bruslení v Praze

Čtěte také

A co si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled a v mapě si najděte nejbližší kluziště nebo zimní stadion.

Další víkendové akce:

Vánoce na Chodovské tvrzi, Vánoce na Čecháči, Dobročinný ART MARKET, Vánoční motoráček 2022 s Krokodýlem a Hurvínkem, Vánoční HADR MARKET

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.