Tipy na víkend v Praze: navštivte festival piva, akce plné jídla nebo se podívejte do garáží Klíčov

31. březen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Prague Beer Fest

  • pátek 31. března až sobota 1. dubna, Praha 7

Na zlatavý mok láká 5. ročník festivalu piva v areálu Pražské tržnice v Holešovicích v hale 13 a v přilehlém okolí. Vyberete si z více než 200 druhů točených piv, nabídka zahrnuje i bohatý sortiment piva v lahvích a plechovkách. Těšte se také na workshopy, přednášky a degustace, s účastí sládků ze zahraničí i těch domácích.

Pražský Pa-peer

  • sobota 1. dubna, Praha 7

V Pražské tržnici můžete v sobotu navštívit také papírový ráj v hale č. 17. Desítky prodejců s papírovým zbožím představí své výrobky. Nakupte si zápisníky, diáře, sešity a spoustu dalších věcí, zúčastnit se můžete i workshopů a něco si sami vyrobte.

Prasárna Fest

  • pátek 31. března až sobota 1. dubna, Praha 2

V Parku Riegrovy sady bude připraven výběr jídla, které sice není nejzdravější, ale patří mezi nejoblíbenější. Organizátoři vyzývají k tomu, abyste nechali výčitky doma a užili si burgery, langoše i další dobroty. Abyste toho mohli ochutnat co nejvíce, bude vše připravené v mini porcích.

Karlínský Food Truck festival

  • neděle 2. dubna, Praha 8

Ani v neděli vařit nemusíte, jídlem to bude žít zase na Karlínském náměstí. Bohatou nabídku z food tucků doplní také muzika a zábava pro děti, připraveny budou trampolíny i kreativní dílny.

Den otevřených dveří garáže Klíčov

  • sobota 1. dubna

U příležitosti 50 let provozu garáže Klíčov se sem můžete podívat na Den otevřených dveří. Čeká vás prohlídka zázemí a technických prostor areálu, ukázka vozového parku a bohatý doprovodný program. Pro nejmenší návštěvníky budou na místě soutěže a hry s animátory, skákací atrakce nebo kreativní workshop.

Matějská pouť 2023

  • do pondělí 10. dubna, Praha 7

Své brány otevřela největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá až do dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Další akce:

KAMPA STŘED SVĚTA, French Week at Manifesto Anděl, Sobotní edice Malostranských trhů, Velikonoční jarmark v Průhonicích, Velikonoční řemeslné dílny ve Ctěnicích, Zabijačka na H1, Opening Vlny Štvanice, Otevření nového prohlídkového okruhu v Klementinu, Ukliďme Česko, Vajíčkobraní na Karlově mostě, Veletrhy FOR INTERIOR, FOR GARDEN, DESIGN SHAKER

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka