Tipy na víkend v Praze: nechte se okouzlit výstavou motýlů nebo si užijte Velikonoce na trzích a v Zoo Praha

6. duben 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Velikonoční trhy

  • do neděle 16. dubna

Velikonoční trhy v centru Prahy jsou v plném proudu, na Staroměstském i Václavském náměstí a také na náměstí Republiky už uvidíte velikonoční výzdobu. Stánky vám nabídnou tradiční zboží jako malované kraslice, pomlázky, velikonoční dekorace, rukodělné výrobky i nejrůznější pochutiny.

Za velikonočními trhy můžete vyrazit i na náměstí Míru, na Pražský hrad nebo na Mariánské náměstí.

Žižkonoce – Velikonoční hra

  • neděle 9. dubna, 13:00–18:00, Praha 3

Slepička poztrácela po Žižkově svá vajíčka, která jsou rozeseta na pěti místech po celé čtvrti a vy je najdete, když se vydáte po žižkonoční trase. Ta vede z KC Vozovna do Atria na Žižkově a zvládne ji celá rodina. Svá místa ve hře si musíte rezervovat.

Velikonoce v Zoo Praha

  • pondělí 10. dubna, 10:00–16:00, Praha 8

Velikonoce slaví i zvířata v pražské zoo. Jakou pomlázku dostanou? Přijďte se podívat v pondělí na speciální komentovaná krmení a setkání u zvířat. Chovatelé vás budou čekat třeba u hrabáčů, klokanů, žiraf, lachtanů nebo slonů, stačí se podívat na přesný rozpis.

Na Velikonoce až do pravěku

  • čtvrtek 6. dubna až pondělí 10. dubna

Zažijte velikonoční dobrodružství plné dinosaurů, vydejte se na cestu do pravěku. V Muzeu Karla Zemana bude k zakoupení zvýhodněná dvouvstupenka, která vám umožní také vstup do Dinosauria Museum Prague se slevou. Obě muzea vás provedou světem dinosaurů a ukážou vám druhohory tak, jak jste je ještě neviděli.

Matějská pouť 2023

  • do pondělí 10. dubna, Praha 7

Máte poslední šanci navštívit největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá jen do 10. dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Motýli, kouzlo proměny - výstava motýlů

  • pátek 7. dubna až neděle 21. května, Praha 7

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha opět zaplní tropičtí motýli. Během výstavy se stanete svědky kouzelné proměny z kukly v dospělého motýla. Uvidíte rozdíly a zajímavosti z jednotlivých vývojových fází. Přeměna vajíčko - housenka - kukla - motýl je u každého druhu jiná. V některých případech je housenka nebo kukla dokonce krásnější než samotný motýl.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka