Tipy na víkend v Praze: užijte si akce plné jídla, cestovatelský festival nebo plavby po Vltavě

17. březen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Kolem světa

  • sobota 18. a neděle 19. března, Praha 9

Výstaviště v Letňanech láká všechny duše s toulavými botami na další festival Kolem světa. Tradičně se těšte na bohatý program přednášek, promítání a sdílení zkušeností dobrodruhů z různých koutů světa, ochutnáte také exotické pokrmy.

Vstupenka vám zároveň platí i na souběžné veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD, FOR CARAVAN a FOR BOAT. Letňany budou tedy žít cestováním i jinak  výstavou lodí a vodních sportů a výstavou obytných automobilů a karavanů.

Jarní street food na Náplavce

  • sobota 18. března, 10:00–18:00, Praha 5

Sobota bude na Smíchovské náplavce ve znamení dobrého jídla a pití. Čeká vás široká nabídka street food specialit, čerstvých ryb i šťavnatých burgerů. Ochutnáte dobroty z různých světových kuchyní, chybět nebude ani sladká tečka.

Karlínský street food festival

  • neděle 19. března, 11:00–18:00, Praha 8

Street food speciality si pak o den později užijete i na Karlínském náměstí. V neděli si tu nejen naplníte žaludek, ale součástí akce je také živá muzika a zábava pro ty nejmenší na trampolínách a v kreativních dílnách.

Festival delikátních chutí

  • neděle 19. března, 10:00–18:00, Praha 2

Slané i sladké, kyselé, hořké i umami. Všechny chutě světa, oblíbené cizokrajné pochoutky i dosud málo známé pokrmy či nápoje. Festival na Novoměstské radnici plný skvělých kuchařů, výborné atmosféry i kultur z celého světa je ideální zastávkou při nedělních procházkách v srdci jarní Prahy.

Den Vltavy 

  • neděle 19. března, 9:00–16:00

Vševltavský spolek pořádá už 6. ročník akce Den Vltavy. Sezóna na Vltavě tak bude zahájena plavbami zdarma. Vyzkoušejte si plout na velkých výletních lodích Classic River, Czech Boat, Taurus, Bachsaibling, Explorer nebo Salonní rychlolodi Nepomuk, do Prahy připluje i parník Labe, k dispozici budou také pramice a šlapadla.

Pražský hrad

  • od středy 1. března, Praha 1

Navštivte doposud nikdy nezpřístupněná zákoutí Pražského hradu, využijte rozšířené nabídky prohlídek v doprovodu profesionálních průvodců a kurátorů. Nově se dostanete třeba do svatováclavské kaple nebo královské hrobky. Otevře se také románské a gotické podlaží Starého královského paláce, půda svatovítské katedrály nebo Dům sokolíka. A veřejnost uvítá i zámek Lány.

Orchideje, poklady vietnamské džungle

  • pátek 3. března až neděle 19. března, Praha 7

Čtěte také

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha ozdobí pestrobarevné květy orchidejí, dozvíte se i nejrůznější zajímavosti z jejich světa. Každoroční výstava vás tentokrát zavede do Vietnamu a také přiblíží atmosféru svátku Tết Nguyên Đán (Vietnamský Nový rok). Výstava bude jako vždy prodejní.

Matějská pouť 2023

  • do pondělí 10. dubna, Praha 7

Své brány otevřela největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá až do dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Stínadelská tajemství

  • do 31. března

Čtěte také

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila novou rodinnou hru s názvem Stínadelská tajemství, která je tentokrát zasazena do uliček pražské Malé Strany. Objevte legendy starých Stínadel, hra je určena všem generacím. Stačí vám pouze papírová mapa s herní tajenkou a legendami, kterou je možné zdarma stáhnout na webových stránkách nebo ji můžete zakoupit ve Skautském institutu v Rybárně na Kampě a v Café Nezisk na Pohořelci.

Další akce:

Týden mozku, Den otevřených dveří v Divadle pod Palmovkou, Festival bulharských filmů, Veřejné prohlídky krytu Folimanka

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.