Tipy na víkend v Praze: užijte si jazzový open air i Pražský Majáles, podívejte se, kam na pálení čarodějnic

28. duben 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Pálení čarodějnic

Víkend bude patřit ohňům a pálení čarodějnic. Kam přesně zamířit? Vybrali jsme pro vás některé akce.

Víno a čarodějnice na Střeleckém ostrově – velkolepá ohňová show s degustací vín vás čeká v neděli na Střeleckém ostrově, sejdou se zde rodinná vinařství nejen z Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa.

Čarodějnice v Karlíně – v neděli to bude jídlem, pitím a čarodějnicemi žít i na Karlínském náměstí. Těšit se můžete na živou muziku, kreativní dílny pro děti i trampolínu.

Čarodějnice ve Žlutých lázních – čarodějnický den pro celou rodinu je v neděli připraven ve Žlutých lázních. Bohatý program slibuje muziku, bojovku, soutěž o nejlepší kostým, workshopy a samozřejmě oheň.

Malostranské Čarodějnice – na Kampě bude v neděli program pro děti i dospělé, opékání buřtů, čarodějnický rej, fire show, občerstvení. Čarodějnický slet u připravené hranice je naplánován na 19. hodinu.

Čarodějnické akce v Praze si užijí i děti

20. Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic – v neděli po poledni se u Břevnovského kláštera otevřou stánky řemeslníků a farmářů, můžete si opékat buřty, děti se vyblbnou na skákacím hradu a o oheň se postará skautský oddíl Jeleni.

Čarodějnice na Náplavce – na Smíchovské náplavce bude v neděli výběr jídel a nápojů z celého světa, s dětmi si vyrobíte čarodějnickou masku, večer si opečete špekáček a po 21. hodině můžete sledovat ohnivou show.

Beer and Fire Fest! PARK Riegrovy sady – sobota a neděle patří v Riegrových sadech oslavě piva, hudby a hlavně grilování, v neděli pak přijde na řadu pálení čarodějnic. Program doprovodí hudba a soutěže.

Další akce:

Čarodějnice na LadronceVysočanské čarodějnice, Čarodějnice Prahy 13, Čarodějnice v Loděnici Vltava, Čarodějnické Čimické trhy, Čarodějnice na Šeberáku, Čarodějnice na Vltavě, Čarodějnice na Vypichu, Čarodějnice na Chodovské tvrzi

Mladí ladí jazz Open Air 

  • neděle 30. dubna, Praha 2

Na Karlově náměstí můžete oslavit Mezinárodní den jazzu, součástí open air festivalu bude také Rozhlasový Big Band Gustava Broma a přinese speciální program ke 100. výročí Českého rozhlasu. 100 let jazzu/100 let rozhlasu, to je originální zpracování jazzových skladeb spjatých s historií rozhlasu. V programu se ocitají Jaroslav Ježek nebo Karel Velebný vedle Radima Hladíka či Jaromíra Honzáka. Ve druhé, elektronické části se práce ujme DJ Aid Kid a bigbandové aranže přepracuje k nepoznání.

Pražský Majáles

  • sobota 29. dubna, Praha 9

Letiště Letňany zažije 17. ročník Pražského Majálesu s napěchovaným programem. Vystoupí třeba Ewa Farna, Tomáš Klus, kapely Jelen, Kryštof, No Name, Wohnout, Vypsaná fixa, Rybičky 48 a mnoho dalších.

Blešení v hale 13

  • sobota 29. dubna, Praha 7

Holešovická tržnice láká na unikátní bleší trh spojený s dobrým jídlem, pitím a hudbou. Akce bude rozdělena na dvě části, jednu věnovanou dětskému sortimentu a druhou s věcmi pro dospělé, drinky a koncerty.

Den otevřených dveří Česká televize

  • sobota 29. dubna, Praha 4

Chcete na vlastní oči vidět, kde vznikají vaše oblíbené pořady? Máte jedinečnou šanci nahlédnout do útrob televizních studií na Kavčích horách, uvidíte televizní techniku, kostymérnu, kamerový jeřáb i motocykl a samozřejmě se setkáte s moderátory a tvářemi ČT. Dnem otevřených dveří si Česká televize připomene 70. výročí zahájení veřejného vysílání.

Motýli, kouzlo proměny - výstava motýlů

  • pátek 7. dubna až neděle 21. května, Praha 7

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha opět zaplní tropičtí motýli. Během výstavy se stanete svědky kouzelné proměny z kukly v dospělého motýla. Uvidíte rozdíly a zajímavosti z jednotlivých vývojových fází. Přeměna vajíčko - housenka - kukla - motýl je u každého druhu jiná. V některých případech je housenka nebo kukla dokonce krásnější než samotný motýl.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.