Tipy na víkend v Praze: vstupte do světa vědy i knih, užijte si filmový festival nebo degustujte

9. červen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Veletrh vědy

  • ctvrtek 8. až sobota 10. června, Praha 9

Výstaviště v Letňanech bude několik dní žít vědou. Více než 100 expozic vás nechá nahlédnout do laboratoří, světa pokusů, vědeckých institucí a pomůcek všeho druhu. Opravdu bohatý program bude plný experimentů, vědeckých novinek a zajímavostí, zkuste si chemickou únikovou hru, zajděte do laserového bludiště nebo mlžné komory. Program zabaví i ty nejmenší.

Knihex 13

  • sobota 10. června, 10:00–20:00, Praha 8

Knihex je tradičním setkáním čtenářů a nakladatelů, knihy malých nakladatelství představí přímo jejich vydavatelé. Kasárna Karlín nabízí možnost strávit celý den s knihami a využít bohatého doprovodného programu. Těšte se na autorská čtení, křty, představení knih nebo workshopy.

Papír Fest

  • sobota 10. června, 10:00–19:00, Praha 5

Vůně papíru vás přiláká také do Gabriel Loci na Smíchově, festival lokálních papírenských značek představí přes 60 prodejců. Najdete tu nespočet sešitů, bloků, diářů a dalších papírenských pokladů. Součástí akce jsou také nejrůznější workshopy.

Film Fest Naruby

  • pátek 9. a sobota 10. června, Praha 7

Kino Balt zve na filmový festival do areálu staré čistírny odpadních vod v Bubenči. I tady si drží svou filosofii a promítnou vám ty nejhorší filmy, které byly za posledních 50 let natočené. Ke každé vstupence získáte degustaci 4 vysoce kvalitních rumů ke zlepšení filmového zážitku.

Festival minipivovarů na Pražském hradě

  • pátek 9. až sobota 10. června, Praha 1

V Královské zahradě Pražského hradu se sejde přes 40 minipivovarů, které vám dají ochutnat svou produkci. Počet návštěvníků je ale limitován místem a bezpečností Pražského hradu, v ceně vstupného je degustační sklenice a neomezenou degustace piv.

Pinot Grigio - Prosecco - Primitivo Fest

  • sobota 10. června, 12:00–20:00, Praha 1

V sousedství Pražského hradu můžete ochutnávat také tři symboly úspěchu italských vín. Ve Ville Richter se bude pít svěží a lehké Pinot Grigio, šumivé a ovocité Prosecco, a tmavé a silné červené Primitivo od různých producentů. Nebude chybět italské občerstvení a hudba.

Festival ambasád

  • sobota 10. června, 8:00–20:00, Praha 6

Na Kulaťáku se koná největší mezinárodní street food festival, kde prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Na stáncích jednotlivých zemí budou připraveny originální pokrmy, často za účasti známých kuchařů. Kromě toho je naplánován i bohatý program.

Další akce:

Víno a moře na náplavce, Letní street food na Smíchovské náplavce, Karlínský Food Truck festival, 12. Apetit piknik, Maker Faire Prague, Barvám neutečeš, Víkend otevřených zahrad, Muzejní noc v Národním zemědělském muzeu, Jedu v medu, Branický knižní malotrh, Dětský den na Pražském hradě

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.