Tipy na víkend v Praze: za kulturou na festivaly Mezi ploty a Cibulka Open, za vínem na pražské vinice

26. květen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Mezi ploty

  • sobota 27. a neděle 28. května, Praha 8

Poslední květnový víkend ovládne areál Psychiatrické nemocnice v Bohnicích hudba, divadlo a umění. Bohatý program Mezi ploty zabaví všechny věkové kategorie, vystoupí třeba Emma Smetana & Jordan Haj, Kašpárek v rohlíku, Bára Ladrová, Radek Banga, La Fabrika, Bohnická divadelní společnost nebo Studio Damúza.

Cibulka Open

  • sobota 27. května, 14:00–22:00, Praha 5

Rodinný festival Cibulka Open zaplní usedlost Cibulka v Košířích, odpolední část bude věnována hlavně dětem, večer pak budou následovat koncerty Yvonne Sanchez, Ondřeje Rumla a kapely Vanua 2. Vstupné je zdarma, ale návštěvníci budou mít možnost přispět na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Zažij Francii - The French Market 

  • pátek 26. až neděle 28. května, Praha 7

Francouzský trh v Holešovické tržnici vás naláká na sýry, klobásy, quiche, ústřice, pečivo, makronky a mnoho dalších delikates, nebude chybět ani skvělé víno a hudební program. Objevíte chutě různých regionů Francie a tradiční pokrmy.

Pražské vinice – Putování vinicemi hlavního města

  • sobota 27. a neděle 28. května, různá místa

Už 5. ročník putování po vinicích hlavního města nabídne komentované prohlídky, prezentace jednotlivých pražských vinic a jejich produkce, překrásné výhledy i povídání vinařů. Vinice budou zpřístupněny mezi 10. a 17. hodinou, jejich seznam najdete ZDE.

Odrůda Festivalnyj

Další degustační akce:

Víno a saxofon na ostrově – na Střeleckém ostrově se budou v pátek a v sobotu prezentovat rodinná vinařství nejen z jižní Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte.

Bubble Wine Festival – areál Svatováclavské vinice a Richterovy vily na Pražském hradě přivítá v sobotu milovníky šumivých vín.

PROSECCO Giro del Festival – od pátku do neděle můžete ochutnávat prosecco také v Holešovické tržnici, čeká vás i hudební program.

Pražský festival kyseláčů - PRAGUE SOURFEST – pod slovo „kyseláč“ se může schovat vícero zajímavých pivních stylů, mají ale společnou osvěžující chuť, barevnou kreativitu a salvu vůní. Festival se koná v Pragovce až do neděle.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.