Tipy na víkend v Praze: zajděte do kina na Jeden svět, na den otevřených dveří do ČHMÚ nebo na knižní festivaly

24. březen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Jeden svět

  • do čtvrtka 30. března, různá místa

Festival Jeden svět je jednou z neodmyslitelných součástí působení společnosti Člověk v tísni. Již 25. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech zaplní více než deset pražských kin. Součástí je i debatní program a filmy ve virtuální realitě.

BookFest

  • sobota 25. března, 10:00–19:00, Praha 1

Kampus Hybernská bude v sobotu plný knih, bezmála čtyřicet malých českých nakladatelství představí svou tvorbu. Knihy, časopisy či odborné publikace ale nejsou to jediné, na co se těšit, připraven bude také doprovodný program, setkání s autory i dětský koutek.

KniŽižkov

  • sobota 25. března, 11:00–17:00, Praha 3

Knihami bude žít v sobotu i KC Vozovna na Žižkově, na festivalu malých nakladatelů KniŽižkov si můžete zalistovat beletrií i literaturou faktu, která hledá jiné cesty a nepluje s hlavním proudem. Poslechnete si přitom současné tvůrce při autorských čteních a debatách.

Den otevřených dveří v ČHMÚ

  • sobota 25. března, 9:00–14:00, různá místa

Český hydrometeorologický ústav pořádá v sobotu den otevřených dveří v Praze Libuši, dorazit můžete i na Centrální předpovědní pracoviště v Praze Komořanech a na další místa v republice. Dozvíte se zajímavosti o meteorologii, hydrologii a kvalitě ovzduší v Česku, seznámíte se s nejrůznějšími přístroji, které se zde používají, a pro děti jsou připraveny zábavné pokusy.

Struny dětem

  • pátek 24. až neděle 26. března, Praha 1

13. ročník festivalu pro zvídavé děti a hravé rodiče začíná už v pátek v divadle Minor. Posláním festivalu je přiblížit dětem umělecké prostředí takovou formou, aby jej přijaly za své. Užijte si s rodinou divadelní představení, koncerty, workshopy, výtvarné dílny i hravou zónu.

Velikonoční trhy

  • sobota 25. března až neděle 16. dubna

V sobotu začínají velikonoční trhy v centru Prahy, a to na Staroměstském i Václavském náměstí a na náměstí Republiky. Stánky nabídnou tradiční zboží jako malované kraslice, pomlázky, velikonoční dekorace, rukodělné výrobky i nejrůznější pochutiny.

Veletrhy FOR BIKES a FOR BEAUTY

  • pátek 24. až neděle 26. března, Praha 9

Výstaviště v Letňanech nabídne hned dva veletrhy, od pátku do neděle přivítá všechny milovníky cyklistiky FOR BIKES, v pátek a sobotu se přidá také veletrh krásy a zdraví FOR BEAUTY. U obou akcí se těšte na bohatý doprovodný program.

Matějská pouť 2023

  • do pondělí 10. dubna, Praha 7

Své brány otevřela největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá až do dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Stínadelská tajemství

  • do 31. března

Čtěte také

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila novou rodinnou hru s názvem Stínadelská tajemství, která je tentokrát zasazena do uliček pražské Malé Strany. Objevte legendy starých Stínadel, hra je určena všem generacím. Stačí vám pouze papírová mapa s herní tajenkou a legendami, kterou je možné zdarma stáhnout na webových stránkách nebo ji můžete zakoupit ve Skautském institutu v Rybárně na Kampě a v Café Nezisk na Pohořelci.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.