Tipy na víkend v Praze: zamiřte na MINT Market, Grill Fest, Comic-Con nebo festival kávy

14. duben 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Grill Fest na Smíchovské náplavce

  • sobota 15. dubna, 10:00–18:00, Praha 5

Smíchovská náplavka se v sobotu promění v obří grilovací zónu, ochutnáte grilované selátko na rožni, steaky, burgery, žebra a spoustu dalších věcí. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří na maso moc nejsou, čeká je tu výběr grilovaných sýrů, zeleniny nebo vegetariánských burgerů. Na menu budou také peruánské, kubánské či gruzínské speciality.

MINT Market JARO

  • neděle 16. dubna, 10:00–18:00, Praha 2

Náplavku na Rašínově nábřeží pak v neděli zaberou stánky více než sta tvůrců a designérů z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. Tradiční trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami mění svou polohu a z Prahy 7 se přesouvá na Prahu 2, široká nabídka originálních výrobků ale zůstává. Vstup je jako vždy zdarma a celé Rašínovo nábřeží je bezbariérové.

Karlínský festival kávy

  • neděle 16. dubna, 10:00–18:00, Praha 8

Karlínské náměstí provoní v neděli káva, festivalu se zúčastní ty nejlepší pražírny a kavárny a představí klasickou přípravu kávy i různé alternativní způsoby nebo kávové rituály. Nebude chybět také dobré jídlo a muzika, vystoupí kapela The Brownies a celý den pro vás bude hrát DJ Hlava.

Veg Art Fest

  • sobota 15. dubna, 12:00–23:00, Praha 2

Jídlo a umění jde dobře dohromady, o tom se můžete přesvědčit v Parku Riegrovy sady. Kuchaři a další pozvaní kulinářští experti vám připraví vynikající veganská jídla, celý den pro vás bude připravená také umělecká show. Těšit se můžete na tetovací studio Crypto Crew, práci a díla umělce Dawidush a mnoho dalšího.

Comic-Con Prague

  • pátek 14. dubna až neděle 16. dubna, Praha 9

O2 universum se stane na tři dny útočištěm všech milovníků filmů, seriálů, her a komiksů v žánru sci-fi, fantasy a horor. Nejslavnější popkulturní festival Comic-Con se vrací do Prahy. Slibuje hvězdné hosty i promítání, workshopy, soutěže, hraní her, koncerty a výstavy. Stačí se podívat na program.

Jarní swap vzpruha ve Vzletu

  • sobota 15. a neděle 16. dubna, Praha 10

Provětrejte svůj šatník a proberte domácnost, máte jedinečnou šanci poslat dál věci, které nevyužijete, ale někdo jiný by mohl. Odneste je o víkendu do Vzletu, třeba je tu vyměníte za něco jiného. Sortiment je široký, od oblečení přes pokojovky, knihy, nářadí, doplňky, bižuterii až po předměty do domácnosti.

Motýli, kouzlo proměny - výstava motýlů

  • pátek 7. dubna až neděle 21. května, Praha 7

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha opět zaplní tropičtí motýli. Během výstavy se stanete svědky kouzelné proměny z kukly v dospělého motýla. Uvidíte rozdíly a zajímavosti z jednotlivých vývojových fází. Přeměna vajíčko - housenka - kukla - motýl je u každého druhu jiná. V některých případech je housenka nebo kukla dokonce krásnější než samotný motýl.

Další akce:

Veletrh FOR PETS, Buon Appetito! - První Italský festival v Praze, Prague Photo Show, Mercedes-Benz Prague Fashion Week, Prohlídka krytu Folimanka, Knihobraní, Festival cestování s dětmi, Francouzské filmy v Edisonu, Exkurze v tramvajových dílnách Hostivař, Mistrovství ČR v hledání vajíček

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka