Tipy na víkend v Praze: zavítejte na Knihex, zimní Dyzajn market nebo si běžte zabruslit

10. prosinec 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Dyzajn market Zima

  • sobota 11. a neděle 12. prosince, Výstaviště Holešovice

Již tradiční výběrová prodejní výstava se koná na Výstavišti Holešovice celý víkend, vždy od 10 do 18 hodin. Trh s lokálními výrobky vám dá možnost se setkat s více než 200 autory, kdo nestíhá nakupovat vánoční dárky, má jedinečnou šanci. Na jednom místě najdete snad vše, oblečení, doplňky, porcelán, šperky, hračky, dekorace i pochutiny.

Knihex 11 ½

  • sobota 11. a neděle 12. prosince, Pražská tržnice Holešovice

Jen o kousek dál v Pražské tržnici se pak můžete zúčastnit pravidelného setkání nakladatelů a čtenářů. Knihex bude v hale č. 13 otevřen od 10 do 20 hodin, v neděli do 19 hodin. A co všechno je připraveno? Kromě množství nakladatelů a knih se těšte na autorská čtení, diskuze, workshopy nebo výtvarné dílny. Zkrátka svátek všech knihomolů.

Bruslení v Praze

A co si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled i s mapou - TADY.

Andělské průvody Prahou

  • každá adventní neděle

Anděl je nejen symbol Vánoc, ale také naděje, bezpečí a ochrany. Proto si pod jeho křídly můžete užít advent. Každou adventní neděli projdou centrem Prahy andělé na chůdách. Divadelní artisté z uskupení Long Vehicle Circus vám zpříjemní předvánoční čas, jen na ně musíte mít štěstí. Nikdy totiž není jasné, kdy a kde se budou pohybovat. 

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.