Trojský útulek přijal dalších 12 štěňat. Strážníci je našli v neobydleném domu

19. prosinec 2018 12:27

Hlídka městské policie zachránila 12 kňučících štěňat při kontrole neobydleného domu v Praze 8. Teď už jsou všechny v péči u ošetřovatelů v trojském útulku.

Chlupáče nalezli strážníci náhodou, když šli po mrazivé noci zkontrolovat místa, kde se vyskytují osoby bez domova. Ošetřovatelé zjistili, že se jedná o sedm kluků a pět slečen. Štěňata, zřejmě křížena pitbullem a ridgebackem, byla zároveň zvážena, odblešena, odčervena a vakcinována.

Štěňata nalezena v Praze 8 jsou nyní v péči ošetřovatelů v trojském útulku

„Nyní váží od 1 do 2 kilogramů, v dospělosti by se jejich hmotnost mohla pohybovat mezi 15 a 20 kily. Zdravotní stav štěňat je různý, teď bude vše záležet na péči ošetřovatelů,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Ošetřovatelé se nyní v útulku starají o 20 štěňat různého věku a zdravotního stavu a samozřejmě i o další zvířata. Pokud byste je chtěli vidět, můžete přijít na den otevřených dveří 23. a 24. prosince. „Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout místa, kam se v průběhu roku běžně nedostanou. A pokud se někteří rozhodnout darovat krmivo, praktické zvířecí potřeby nebo třeba finanční příspěvek, udělají všem obyvatelům útulku velkou radost,“ dodala Seifertová.

autor: jp
Spustit audio