Turistické léto: Druhý výlet nás zavede do okolí Mníšku pod Brdy

23. červenec 2023

Víte, kterému městu se říká Městečko pod Skalkou? Jestliže jste odpověděli, že se jedná o Mníšek pod Brdy, máte pravdu. A právě do okolí tohoto města vás srdečně zveme na další výlet.

Tentokrát se na vás budeme těšit v prostranství před zámkem v Mníšku pod Brdy, kde bude od 8:00 do 9:00 probíhat registrace účastníků. Po deváté hodině vyrazíme všichni spolu vstříc druhému výletu Turistického léta Českého rozhlasu Region. Po cestě budete možnost dovědět se více o vysílání naší stanice a popovídat si s kolegy, kteří připravují vysílání.

Devítíkilometrová procházka trvající cca 3 hodiny povede od zámku Mníšek pod Brdy, odkud nás čeká jediný, ale zato dlouhý výstup k baroknímu areálu Skalka. Odtud půjdeme po červené turistické značce příjemnou cestou mezi stromy na rozcestí Červený kříž. A červené trasy se budeme držet i nadále až k rozcestí Na Rovinách. Odtud vyrazíme po žluté trase, projdeme Stříbrnou Lhotu a kolem Zámeckého rybníka se opět vrátíme do Mníšku.

Mapa Mníšek pod Brdy

Celou procházku zakončíme v amfiteátru Hostince u Káji Maříka, kde na nás bude čekat kapela Dioptrio připravená zahrát k příjemnému poslechu a odpočinku po procházce.

Pro prvních 100 posluchačů, kteří s námi vyrazí na výlet, bude v cíli zajištěno drobné pohoštění v podobě opečeného špekáčku.

Trasu druhého výletu si můžete prohlédnout zde: https://mapy.cz/s/papobezone

Spustit audio