Turistické léto: Projděte se s námi okolím Mnichova Hradiště

14. červenec 2023

Vydejte se s námi za krásami středních Čech a objevte místa, která jste třeba ještě nenavštívili. Udělejte si hezký výlet, potkáte se s našimi moderátory a dalšími rozhlasáky, kteří připravují vysílání Českého rozhlasu Region. V cíli zahraje táborové písně kapela Dioptrio.

Na první trasu letošního léta vyrazíme do okolí Mnichova Hradiště za doprovodu průvodkyně Markéty Tomášové z Klubu českých turistů v sobotu 22. července 2023.

Iveta Chlumská

Iveta Chlumská, moderátorka

Na první výlet s vámi se moc těším. Cílem je příjemná hospůdka, kde si můžeme popovídat.

Sejdeme se na železniční stanici Mnichovo Hradiště, kde bude od 8:30 do 9:30 probíhat registrace účastníků. Přesně v 9:30 všichni společně vyrazíme na první výlet.

Trasa je dlouhá 10 kilometrů, časově ji odhadujeme na tři a půl hodiny. Povede ze železniční stanice Mnichovo Hradiště, odkud půjdeme po červené turistické trase do Přestavlk.

Z Přestavlk se vydáme po neznačené trase novou alejí do obce Dneboh, kde se napojíme na modrou turistickou trasu a dojdeme ke Drábským světničkám.

Klub českých turistů

Dále půjdeme po červené trase kolem hradiště Hrada a Klamorna až na rozcestí Skalka. Odtud vyrazíme směrem ke zřícenině skalního hradu Valečov a pak už to máme jen kilometr do cíle.

Celou procházku zakončíme v Hospůdce Ve škole v obci Boseň. K posezení zahraje kapela Dioptrio.

Limonáda pro rychlíky

Pro prvních 100 účastníků, kteří s námi vyrazí na výlet, bude v cíli zajištěn půl litr svěžího nápoje dle vlastního výběru.

Trasu prvního výletu si můžete prohlédnout zde: https://mapy.cz/s/rerovuhega

Mapa Mnichovo Hradiště
Spustit audio