Turistické léto začíná! Český rozhlas Region zve své posluchače na výlety

30. červen 2023

Český rozhlas Region připravil pro své posluchače Turistické léto plné výletů po středních Čechách. Těšíme se, že se k nám přidáte a projdete se s námi krásnou středočeskou krajinou. Na konci každého výletu společně opečeme špekáčky a poslechneme si nejen táborové písně v podání kapel Eldorado nebo Dioptrio. Pro prvních 100 posluchačů, kteří s námi vyrazí na výlet, bude v cíli zajištěn špekáček na opečení. Registrace turistů bude probíhat vždy na startu konkrétního výletu.

První trasu jsme připravili ve spolupráci s Klubem českých turistů a startujeme v sobotu 22. července, kdy vyrazíme z Mnichova Hradiště, přes Drábské světničky a zříceninu hradu Valečov. Desetikilometrovou procházku zakončíme v Hospůdce Ve škole v obci Boseň. K posezení při opékání špekáčků zahraje kapela Dioptrio.

Turistické léto Regionu - testovací trasa u Mníšku pod Brdy

Hned následující týden v sobotu 29. července se společně vydáme na okružní procházku z Mníšku pod Brdy, vystoupáme do barokního areálu Skalka a pak už na nás čeká příjemná cesta lesem zpět do Mníšku. Celkových devět kilometrů zakončíme v Hostinci u Káji Maříka, kde na nás bude čekat připravené ohniště a kapela Dioptrio.

Třetí výletní trasu si projdeme 19. srpna, kdy vyrazíme z Loděnice přes Hornický skanzen Solvayovy lomy, mineme Svatý Jan pod Skalou a zamíříme k Berounce. Krásných dvanáct kilometrů zakončíme v Restaurantu u Štiky, opečeme špekáčky a poslechneme si kapelu Eldorado.

Poslední výlet tohoto léta je připraven ve spolupráci s Klubem českých turistů na 26. srpna. Sejdeme se v Týnci nad Sázavou, projdeme se přes Pecerady, kolem Zbořeného Kostelce a řeky Sázavy zpět do Týnce. Trasa čítající 9 kilometrů vyvrcholí na zahradě Hotelu Týnec, kde završíme letošní opékání špekáčků za zvuků kapely Eldorado.

Podrobné informace o jednotlivých výletech budeme zveřejňovat v průběhu léta, tak bedlivě poslouchejte naše vysílání a sledujte webové stránky Regionu.

Spustit audio