Úřad Prahy 5 zůstává po kybernetickém útoku stále ve velmi omezeném provozu. O doklady lze žádat i v jiných městských částech

24. březen 2022

Úřad městské části Praha 5 začátkem minulého týdne paralyzoval kybernetický útok. Jeho provoz zústává stále z větší části omezen.

Mluvčí radnice Lenka Abessi dnes ČTK řekla, že městská část zatím zprovoznila výdej už hotových dokladů, ale nové žádosti nepřijímá. Útok se uskutečnil minulý týden v noci na úterý a vyřadil z provozu všechny elektronické systémy radnice. Zatím prý není jasné, kdy se úřad vrátí k běžnému fungování. „Bližší informace zatím nemám, vše vyšetřuje policie,“ sdělila mluvčí. Radnice kvůli útoku podala trestní oznámení.

Začátkem týdne byly zprovozněny telefonní linky a lidé mohou svoje požadavky konzultovat po telefonu s pracovníky jednotlivých odborů. Seznam agend, které v omezeném režimu úřad zajišťuje, je na stránkách radnice. S žádostmi o vydání dokladů se lidé mohou obracet na jiné městské části, o doklad je možné zažádat na jakémkoliv úřadě s rozšířenou působností. V Praze jsou to úřady Prahy 1 až Prahy 22. 

zdroj: ČTK
Spustit audio