V Letňanech začíná stavba dalších filmových ateliérů

26. říjen 2017

Společnost Prague Studios dnes zahájila stavbu dvou nových filmových ateliérů v Praze-Letňanech. V roce 2018 tu budou k dispozici vedle nynějších tří dva nové ateliéry s kompletním zázemím. Celková investice včetně nákupu pozemků je 140 milionů korun a její součástí bude modernizace současných ateliérů.

„Česká republika se díky filmovým pobídkám opět vrátila na mapu filmového světa. Poptávka po filmových ateliérech roste," uvedl jednatel a majitel společnosti Prague Studios Tomáš Krejčí. Ředitel společnosti Jindřich Guttner dodal, že už dnes registrují požadavky na dlouhodobý nájem nových ateliérů na rok 2018.

Komplex ateliérů Prague Studios v Praze 9 vyrostl na místě bývalé letecké továrny Letov. Dva rozlehlé hangáry prošly přestavbou na filmové ateliéry v roce 2001. Celkové náklady na nákup pozemků a budov včetně rekonstrukce dosáhly 160 milionů korun. Za Prague Studios stojí filmová produkční společnost Milk and Honey Pictures.

Zásadní impuls v dalším rozvoji Prague Studios přišel v roce 2012 se zakoupením sousedních pozemků pro stavbu dvou nových ateliérů. V současné době má celý areál rozlohu 30.000 metrů čtverečních a jeho součástí jsou tři ateliéry, přilehlé kanceláře, maskérny, kostymérny, catering a dílny. V roce 2018 budou navíc k dispozici další dva ateliéry propojitelné do jednoho prostoru.

V Prague Studios se natáčely například filmy Children of Dune (2002), Van Helsing (2003), Wanted (2007), The Adventurers (2016) a řada dalších titulů. Každoročně zde vznikají desítky reklam.

Budoucí ateliéry
Marek Vašut na zahájení stavby ateliérů
zdroj: ČTK
Spustit audio