Zpěvák a muzikálový herec Martin Pošta

2. duben 2015

V čase mezi 23. hodinou a půlnocí uvítal Miloš Skalka ve svém středečním Nočním proudu dalšího studiového hosta. Pozvání k nočnímu proudění tentokrát přijal zpěvák a vyhledávaný muzikálový herec MARTIN POŠTA.

Mostecký rodák Martin Pošta (6.11. 1966) v mládí navštěvoval Lidovou školu umění, později se učil hrát na housle a pozoun. V roce 1984 nastoupil – což bylo pro jeho pěveckou kariéru klíčové – ke zpěváckému mikrofonu skupiny Laura a její tygři, se kterou se během let představil na albech Žár trvá, Nebudeme, Síla v nás, Rituál 199 x a rovněž na reprezentativní kompilaci „toho nejlepšího“ The Best of Laura a její tygři (1994).

Po odchodu ze skupiny Laura a její tygři, která ho uvedla do posluchačského a diváckého povědomí, debutoval Martin Pošta jako muzikálový herec ve Svobodově, Borovcově a Hesově muzikálu Dracula, který se hrál s velkým úspěchem v pražském Kongresovém centru. Světová premiéra se odehrála 13. října roku 1995 a od té doby patří Martin Pošta k nejvyhledávanějším muzikálovým představitelům u nás.

Kromě už jmenovaného Draculy má na kontě muzikály Johanka z Arku, Monte Cristo, Kleopatra, Láska je láska, Elixír života, Tři mušketýři, Angelika, Je třeba zabít Davida či Robin Hood. V paměti přetrvává rovněž jeho roztančený duet Novamba z alba Lucie Bílé Jampadampa, se stejnou interpretkou poté natočil Martin Pošta na její album Hvězdy jako hvězdy rovněž duet Anděl a ďábel. Kromě toho se Martin Pošta představil také na autorském albu Petra Hapky a Michala Horáčka Citová investice, na kterém zpívá píseň Soda okolností.

Když karlínská budova Reginy slavila před dvěma roky 100. výročí od svého slavnostního otevření, byl jedním z atraktivních hostů odpoledního programu pro veřejnost právě Martin Pošta.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.