Divadlo je pro mě úplně jiný druh adrenalinu než zpívání, říká Šárka Vaňková

9. červen 2024

Do povědomí lidí ji vystřelila účast v první řadě Superstar, ve které byla stříbrná. Od té doby uplynulo dvacet let a má za sebou řadu celou koncertů, alb, muzikálových i činoherních rolí, ale také proher a pádů. O své životní cestě se v pořadu Až na dřeň rozpovídala zpěvačka a herečka Šárka Vaňková.

Šárka Vaňková žije nejen novým projektem s názvem Bestiář ale všemi svými divadelními projekty. „Divadlo je pro mě úplně jiný druh adrenalinu než zpívání.“ Za roli se navíc podle ní může člověk trochu schovat, než když vystupuje sám za sebe. „Já nejsem dokonalá herečka, pořád se mám co učit. Jsem šťastná, že mám tu čest na jevišti stát.“

Jak se s odstupem dívá na své působení v Superstar? „Do života mi přinesla věcí věci, které bych jinak nezažila. Vzala mi ale číst dětství. Nemohla jsem si ani pořádně prožít pubertu. Hned jsem byla ve velkém světě.“ Díky obrovské popularitě, kterou všem účastníkům první řady Superstar soutěž přinesla, si Šárka užila nejen příjemné věci, ale také zášť a nadávky. Situace se prý uklidnila, až když se „uklidila“ z Jirkova do Prahy.

Před časem si střihla několikaletou pauzu od šoubyznysu. Ze slibně rozjeté kariéry vyskočila, odjela na Slovensko a začala pracovat v úplně jiné profesi. Zpátky se prý vrátila jako úplně jiný člověk. „Dnes vím, že i když mě hodíte do jakékoliv vody, tak se v ní neutopím. Já si vždycky poradím.“

Proč nemá potřebu stýkat se se svým biologickým tátou a jak ji proměnilo domácí násilí, kterému byla v partnerském soužití vystavena? I o tom byla v pořadu Až na dřeň řeč.