Domácí tvarohová zmrzlina

podle paní Mirky Kuntzmannové.

Suroviny potřebné k výrobě zmrzliny:

  • 200 ml kysané smetany
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 7 polévkových lžic moučkového cukru
  • 1 ledové kaštany – čokoláda
  • 1 lžička kakaa
  • 50 g ztuženého tuku
  • 2 umělohmotná plata na vejce

Suroviny na ozdobu:

  • ovoce,
  • šlehačka
  • oplatky

Postup:

Nejprve dobře vymyjeme a vysušíme umělohmotná plata na vajíčka. Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme v míse hladkou hmotu. Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany, ztužený tuk a kakao. Když se vše rozpustí, mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny pěkně spojí a hmota trochu prochladne.

Do každého důlku pro vajíčka v platu nalijeme 1 polévkovou lžíci rozehřáté čokoládové hmoty a 2 polévkové lžíce tvarohového krému. Potom necháme v mrazáku několik hodin ztuhnout. Zmrzlé "bábovičky" jdou velice dobře vyklopit a před podáváním je můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou či oplatkou. To už záleží na fantazii každého.

Celková doba přípravy: 15 minut, bez doby nutnéné k zmrazení směsi.