Domácí tvarohová zmrzlina
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny potřebné k výrobě zmrzliny:
- 200 ml kysané smetany
- 250 g měkkého tvarohu
- 7 polévkových lžic moučkového cukru
- 1 ledové kaštany – čokoláda
- 1 lžička kakaa
- 50 g ztuženého tuku
- 2 umělohmotná plata na vejce
Suroviny na ozdobu:
- ovoce,
- šlehačka
- oplatky
Postup:
Nejprve dobře vymyjeme a vysušíme umělohmotná plata na vajíčka. Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme v míse hladkou hmotu. Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany, ztužený tuk a kakao. Když se vše rozpustí, mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny pěkně spojí a hmota trochu prochladne.
Do každého důlku pro vajíčka v platu nalijeme 1 polévkovou lžíci rozehřáté čokoládové hmoty a 2 polévkové lžíce tvarohového krému. Potom necháme v mrazáku několik hodin ztuhnout. Zmrzlé "bábovičky" jdou velice dobře vyklopit a před podáváním je můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou či oplatkou. To už záleží na fantazii každého.
Celková doba přípravy: 15 minut, bez doby nutnéné k zmrazení směsi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka