Druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu zahájena. Silničáři uzavřeli rampu z ulice K Barrandovu

15. květen 2023 10:03

Poprvé ve všední den se dnes v pražské dopravě projevují omezení spojená s rekonstrukcí Barrandovského mostu. Tahle dopravní stavba je přitom důležitá nejen pro dopravu po Praze, ale také pro ty, kteří do města přijíždějí ze středních Čech. Denně po mostě projede přes 140 tisíc aut. 

Druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu bude náročnější než první. Letos dělníci pracují na severní polovině jižního mostu a na barrandovské rampě budou frézovat silnici a měnit dilatační závěry.

Čtěte také

Celou mostní konstrukci musí odkrýt a odizolovat, protože do mostu zatéká. Postaví i nové římsy a opraví obě opěry. Součástí rekonstrukce bude také nové osvětlení a dopravní značení. Hotovo by mělo být za tři měsíce, tedy v půlce srpna.

Objízdná trasa vede hlavně po Pražském okruhu, Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku. Řidiči, kteří míří třeba do Modřan nebo na Chodov, můžou pokračovat dál po okruhu na sjezd u Písnice, ten je po dobu oprav Barrandovského mostu dočasně otevřený. Dále do centra můžou pokračovat po Libušské ulici nebo po okruhu na sjezd u Vestce, popřípadě až k dálnici D1.

Jak omezení na mostě ovlivňovala pondělní ranní špičku? To přímo na Barrandovském mostě sledovala reportérka Karolína Burdová, poslechněte si její vstup do vysílání.

autoři: Karolína Burdová ,
Spustit audio

Související