Hit týdne 2. 10. 2022

2. říjen 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Felix Jaehn & Ray Dalton, Rosa Linn, David Guetta & Bebe Rexha, Lucie a další.

Felix Jaehn a Ray Dalton poprvé No.1 na Rádiu DAB Praha!

Producent z Hamburku Felix Jaehn a zpěvák z amerického Seattlu Ray Dalton vyhráli poprvé chart Rádia DAB Praha se singlem Call It Love. Tomu jste poslali suverénně nejvíc hlasů a slaví zasloužený triumf.

Z prvního místa na druhé jste tak odsunuli překvapení z Arménie, zpěvačka Rosa Linn s vynikající Snap ale stejně povinně po šesti týdnech končí. Na třetí místo se probili David Guetta a Bebe Rexha s coverem slavné 90’s Blue – I’m Good. Ta málem nevyšla, nahráli ji už před několika lety, ale ani jeden ji nechtěl vydat, letos unikl kousek na internet a už burácí všude, vyhráli s ní i britský žebříček a už patří mezi nejhranější hity v evropských rádiích.

Na 4. místě je nejlepší novinka – legendární hit Černí andělé naší nejúspěšnější kapely uplynulých 30 let Lucie. Píseň Černí andělé vyšla už na desce In The Sky na podzim 1991, ale letos se Lucie vrátila k projektu Lucie v opeře a právě objíždí největší arény v zemi s novými verzemi klasických hitů. 12. října kapela rozburácí pražskou O2 arenu a 20. října potěší slovenské fanoušky na zimním stadionu Ondřeje Nepely v Bratislavě. Další koncertní zastávka je plánována na 26. října v pardubické Enteria Areně. Výjimečné turné vyvrcholí 5. listopadu v Brně ve Winning Group Areně.

Na páté místo pak poskočil vynikající Skot Lewis Capaldi s hitem Forget Me, v bílých slipech a piváskem na romantických místech udělal ve videoklipu tečku za rozchodem. Do patnáctky se ještě poprvé podívali George Ezra s novinkou Dance All Over Me (No.10) a Marshmello s Khalidem a hitem Numb (No.13).

V desítce nasazených najdete další žhavé a velmi ambiciózní songy, je tam Lil Nas X s novou hymnou šampionátu League Of Legends, nový Ed Sheeran z Pokémonů, noví Kabáti, Pam Rabbit, která byla v sobotu hostem Lenky Vahalové nebo výtečná novinka rockbandu Paramore.

Poslechněte si 40. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.