Hit týdne 23. 4. 2023

23. duben 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Calvin Harris & Ellie Goulding, Ed Sheeran, David Stypka feat. Šimon Bilina, Jelen a další.

Calvin Harris a Ellie Goulding počtvrté No.1!

Hit Miracle má zatím dokonalý zápis – 4 týdny v chartu a 4 vítězství! Pět jedniček měli letos Depeche Mode, dají pátou teď v neděli i skotský DJ Calvin Harris a jedna z hvězd letošního Colours Of Ostrava Ellie Goulding?

Dvojka je song Nebreč Davida Stypky, který dokončili jeho přátelé a dozpíval Šimon Bilina. Třetí místo má Lewis Capaldi – How I’m Feeling Now, s novým singlem Wish You The Best vyhrál britskou hitparádu!

Čtyřka je „naše“, kapela Jelen vydala nový videoklip k songu Pálím z alba Věci a sny a u nás je nejlepší novinkou týdne. Na páté místo spadl Ed Sheeran s Eyes Closed, 5. května vydá nové album – (Substract).

Novinky a nasazené

Šestá je další novinka se samply ze slavné 90’s Children od Roberta Milese – Switch Disco a Ella Henderson – React. Zabodovali i Linkin Park se singlem More The Victim z obnovené Meteory (No.8), David Guetta x Anne-Marie x Coi Leray s předělávkou další 90’s od Haddawaye – Baby Don’t Hurt Me (No.11) a na 12. místo prošel i nový hodně ambiciózní Post Malone s hitem Chemical. Ten aktuálně letí světovými žebříčky vzhůru.

V nasazených je nová Miley Cyrus, Xindl X, James Carter s francouzskými Ofenbach a Jamesem Bluntem, němečtí Milky Chance nebo třeba legenda Meky Žbirka s hymnickou Ako Boh.

Poslechněte si 17. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.