Hlávkový salát s křenovou zálivkou
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
- 1 hlávkový salát
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžička cukru
- citrónová šťáva
- 3 lžíce nastrouhaného křenu
- sůl
Postup:
Nejprve připravíme zálivku tak, že smícháme všechny suroviny a necháme vychladit. Omytý a okapaný hlávkový salát natrháme na menší kousky a dáme do skleněné nebo porcelánové mísy. Přelijeme vychlazenou zálivkou, promícháme a ihned podáváme.
Celková doba přípravy cca 10 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.